Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Mislav Karoglan, novo lice na klupi NK Zadar

15.01.2019. 22:40
Mislav Karoglan, novo lice na klupi NK Zadar


Sutra u 11 sati na stadionu Stanovi počinju pripreme prve momčadi Nogometnog kluba Zadar za proljetni dio sezone u Drugoj HNL. Ujedno, bit će to i prilika za predstavljanje novog lica na klupi Zadra, a to je Mislav Karoglan.
36-godišnji trener iz Zmijavaca na Stanove je stigao iz matične Croatije, koju je vodio protekle tri godine i s kojom je prošle sezone ostvario povijesni uspjeh, osvojivši 3. HNL jug. Za taj rezultat Karoglan je nagrađen i titulom najboljeg trenera Dalmacije u 2018. godini. U igračkoj karijeri Karoglan je, između ostalih klubova, igrao za Hajduk, Rijeku, Široki i Zrinjski, a jedno vrijeme proveo je i u Izraelu (Nazareth), Slovačkoj (Žilina) te Singapuru (Warriors).
– Mislav Karoglan je mlad i ambiciozan trener, koji se uklapa u našu viziju razvoja Nogometnog kluba Zadar i želi raditi na stvaranju igrača iz našeg omladinskog pogona. Razgovarali smo s mnogim ljudima iz nogometa i dobili jako dobre povratne informacije o njemu, a i kroz razgovore sa samim trenerom došli smo do zaključka da s njim možemo dobiti ono što je Zadru potrebno za daljnji napredak – kazao je Svetko Ćustić, direktor Nogometnog kluba Zadar i dodao.
– Ovim putem želim zahvaliti i našem Nadzornom odboru na razumijevanju i prepoznavanju situacije, jer je jedina prepreka za dolazak trenera Karoglana bila jedna formalnost, za koju vjerujemo da će u skoroj budućnosti biti riješena. On, naime, trenutačno ima UEFA A trenersku licencu, dok je za funkciju prvog trenera u Drugoj HNL, prema propisima HNS-a, potrebna Pro licenca. Međutim, s obzirom da je gospodin Karoglan bio jedan od najboljih studenata na Akademiji i sam HNS ga je prepoznao kao vrlo perspektivnog mladog trenera te će on nastaviti školovanje za Uefa Pro licencu čim se za to raspiše natječaj. Prema tome, taj će “papirnati” problem biti riješen, nadamo se, u što skorije vrijeme, a privremeno rješenje pronašli smo u našem treneru iz omladinskog pogona Igoru Škorputu, koji ima Pro licencu te će je staviti na raspolaganje klubu za ove potrebe. Drago mi je da smo i u ovom slučaju pokazali da djelujemo kao tim, jer je to jedini način na koji NK Zadar može ići naprijed – kazao je Ćustić.(nkzadar.hr)