Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Šimović: Trebamo svi težiti da nam u Lijepoj Našoj bude lijepo i da je ne napuštamo

15.01.2019. 15:23
Šimović:  Trebamo svi  težiti da nam u  Lijepoj Našoj   bude lijepo i  da je ne  napuštamo


U biogradskom hotelu Adria održana je peta po redu  svečana promocija stručnih prvostupnika i prvostupnica ekonomije Veleučilišta Baltazar Zaprešić na Dislociranom studiju Biograd na Moru.
U zvanje stručnog prvostupnika i prvostupnice ekonomije promovirano je ukupno 43 diplomanata i diplomantica koji su sa svojim profesorima, prijateljima i članovima obitelji proslavili jedan od najvažnijih dana  u životu.


"Ponosimo se vašim uspjehom"
– Uvjeren sam da će današnji promoventi svojim znanjima i kompetencijama bitno doprinositi razvoju organizacija gdje već jesu ili će biti  zaposleni. Nadam se da ste osim znanja i vještina, stečenih na studiju,  postali svjesni vrijednosti koje treba imati svaki visoko obrazovani  stručnjak i moralan čovjek, poručio je mr. sc. Drago Bago, predsjednik  Upravnog vijeća, istaknuvši kako je u Biogradu u tijeku deseta akademska godina.
Ukupni broj završenih prvostupnika i prvostupnica dislociranog studija u Biogradu dosad je 197. U akademskoj godini 2018./2019. na prvu  godinu su se upisala 32 studenata.
– U ovom svečanom trenutku želim naglasiti da se ponosimo vašim  uspjehom do kojeg ste stigli prolazeći mnoge prepreke, osobne, poslovne, ali i studentske. Uspjeli ste zahvaljujući podršci obitelji, poslodavaca,  radnih i studentskih kolega, a ponajviše svojim trudom i upornošću, kazao je prof. dr. sc. Vladimir Šimović, dekan Veleučilišta Baltazar.
Veleučilište danas ima preko 2.000 aktivnih studenata u Zaprešiću,  Osijeku i Biogradu na Moru te je jedno od najvećih privatnih veleučilišta  u Hrvatskoj.
– Jako je važno da u životu imate cilj prema kojem ćete uvijek ići. Sve je  u vašem stavu. Trebamo svi težiti da nam u Lijepoj Našoj uistinu bude lijepo, da je volimo, kao što ona voli nas i zaslužuje. I da je ne napuštamo,  zaključio je dekan Šimović.


Generator razvoja s potencijalom mladosti
Pored navedenih promociju su vodili i dr. sc. Dragutin Funda kao promotor, mr. sc. Nina Nemčić, glavna tajnica Veleučilišta Baltazar te dr. sc.  Pavao Ivić, voditelj dislociranog studija.
– Osnovna razlika Veleučilišta Baltazar od drugih studija je u tome da  naši studenti moraju odraditi i praktični dio nastave. Cilj je ojačati znanstvenu bazu ovoga područja spajanjem znanja i prakse na Veleučilištu  Baltazar kao generatoru razvoja s potencijalom mladosti, naglasio je  Ivić.
U ime diplomanata tople riječi zahvale uputila je najuspješnija studentica generacije Marija Striguljica iz Vrane, majka dvoje malodobne  djece, s prosjekom ocjena 4,5.
– Život je kao vožnja biciklom, da biste držali ravnotežu, morate se i  dalje kretati, misao je Alberta Einsteina s kojom je Striguljica svojim kolegama zaželjela puno uspjeha u životu i profesionalnom radu.
Pored navedenih na svečanosti promocije nazočio je član uprave dislociranog studija Tonči Šangulin te ravnatelj Srednje škole prof. Ivica Kero i drugi.




Biogradski diplomanti i diplomantice
Diplome prvostupnika dobili su: Nikolina Magić, Ante Ugrinić, Paula Rogić, Ivona  Dražić, Marija Striguljica, Tereza Sikirić, Marija Šarlija, Ante Šarlija, Marino Nikša,  Sara Dević, Marko Ćustić, Hrvoje Dražić, Ivan Čulina, Kruno Klanac, Stipe Demo,  Jurica Vuksan Ćusa, Josip Knez, Sanja Jurić, Josipa Čulina, Mihaela Golem, Rebecca Čolak, Natalija Perica, Ana Buovac, Natasha Aceska Stevanovska, Jelena Anić,  Bruno Serdarević, Ivana Abramović Vujasin, Toni Klanac, Ivana Paić, Petra Piknjač,  Silvia Vitlov, Ivan Babić, Tomislav Poljak, Stipan Šipić, Nediljko Kevrić, Teo Beusan, Antonia Grdaš Ljubanović, Marija Đulić,