VEDRAN VUKOVIĆ Doselio iz Slavonije, u Zadru pronašao posao, a u Kruševu ljubav

Slika korisnika mkvanja
Najbolji zadarski konobar nagrađen "Nasmiješenim suncem"
Ovdje je sve opuštenije nego u Slavoniji jer ipak imate turizam da se može preživjeti. Situacija nije tako loša kao u Slavoniji iz koje se svi iseljavaju jer života nema
Marin GOSPIĆ
Vedran Vuković, ponosan je na priznanje koje će mu biti dodatan motiv za rad

Ovogodišnje priznanje za najboljeg konobara, u okviru akcije „Nasmiješeno sunce“, koju organiziraju Grad Zadar u suradnji s Gospodarskom i Obrtničkom komorom, turističkim zajednicama Županije i Grada, Udruženjem obrtnika Zadar i Udrugom zadarskih ugostitelja, dobio je Vedran Vuković iz restorana "Stipe".

Akcija se provodi u cilju dodatnog motiviranja za pružanje što kvalitetnijih usluga, za poticanje međusobne konkurencije u uređenju objekata i razine usluga te naposljetku kao rezultat svega, prezentiranje grada Zadra na način dostojan njegove tradicije, povijesnog i kulturnog značaja i zahtjeva sadašnjeg vremena.

Vuković ističe da u prvi trenutak nije povjerovao kada mu je šef Stipe Knežević, vlasnik restorana "Stipe", rekao da je upravo on najbolji konobar.

- Mislio sam da se zeza, priznanje me ugodno iznenadilo, iskren je mladi konobar.

Vuković je u Zadar došao prije nešto više od dvije godine iz Slavonije. Kaže da se brzo priviknuo na život u Dalmaciji.

- Ovdje je sve opuštenije nego u Slavoniji jer ipak imate turizam da se može preživjeti. Situacija nije tako loša kao u Slavoniji iz koje se svi iseljavaju jer života nema. I ja sam bio na tom putu nakon završene srednje škole, no zaključio sam da bi bilo bolje barem probati u nekom hrvatskom gradu. Otac mi je bio hrvatski branitelj, borio se za ovu zemlju pa sam odlučio ostati. A kako mi je djevojka iz Kruševa odluka je pala - Zadar, prepričava mladić.

I kako je već naglasio, nije se pokajao, kako kaže, zahvaljujući turizmu u Zadru se ipak može preživjeti i ljudi nisu baš tako živčani kao u rodnoj mu Slavoniji.

Na pitanje što misli zašto je baš on najbolji konobar odgovara vrlo skromno da ne bi znao.

- Svakom gostu pristupam na isti način, bilo domaćem ili strancu, trudim se biti vedar i znati odgovoriti pozitivno na svaki njihov zahtjev. Sad, je li to presudilo, ne bih znao no ponosan sam na priznanje i svakako će mi biti dodatni motiv za daljni rad, zaključuje mladi nagrađeni konobar.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno