Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Nova potvrda kvalitete rada

18.01.2020. 15:15


Četvrti put zaredom i 14. put ukupno košarkašice Zadra najbolja su ekipa Zadarske županije. Svakako da ovaj klub i dalje služi na ponos i Gradu Zadru i Zadarskoj županiji i nadamo se da će tako ostati i u daljnjim godinama. Bivše i sadašnje košarkašice Zadra, kao i svi predsjednici, treneri i cijeli »ostatak stožera« koji su svih ovih godina vodili ili pratili klub, napravili su nešto što će se teško »uhvatiti«.
– Svakako nam mnogo znači ova nagrada i to je potvrda onog što radimo u Zadru, ali i za grad Zadar – rekao je predsjednik ŽKK Zadar Branimir Peričić, koji je priznao da nije lako, prije svega, financijski izdržati dugogodišnje izazove profesionalne košarke i Prve lige.
– Imamo mnogo poteškoća i odavno se klub radi tih problema mogao ugasiti, ali nije zahvaljujući predanom radu naših trenera i izuzetnoj volji naših igračica, koje u amaterskim uvjetima rade vrlo profesionalno.


»Mi u klubu smo sretni i veseli nas svako priznanje jer ulažemo izniman trud, ponajprije u radu s mlađim uzrastima, a onda i s prvom ekipom pa očito i taj svakogodišnji uspjeh dođe iz toga
Toni Matešić


Zadranke su do sada osvajale mnoge nagrade, a predsjednik kluba smatra kako to može biti i poticaj drugim sportskim kolektivima.
– Nadam se da će naš primjer i naš uspjeh biti poticaj i drugim ženskim klubovima i ekipama da nastave s radom. Dokazali smo da se može ostvariti svake godine kvalitetan rezultat, što s prvim sastavom, što s mlađim kategorijama i to je jako velika stvar za Grad Zadar – zaključio je Peričić.
Prošle sezone Zadranke su ponovno dohvatile doigravanje, odnosno ušle među četiri najbolje ekipe u Hrvatskoj. Tamo su naišle na Medveščak, ekipu koja je dominirala posljednjim periodom ženske košarke u Hrvatskoj. I tu su stale. Šteta, jer je samo malo nedostajalo da izbjegnu Medveščak u polufinalu. Pred početak sezone 2019./20. Zadranke su ostali bez nekoliko važnih igračica, financijske mogućnosti nisu dopustile dovođenje pojačanja i zamjena, ali svejedno novi trener Toni Matešić, koji je zamijenio Mariju Maziju, i njegova ekipa vode veliku borbu za ostanak u Prvoj ligi i vjerujemo da će im to u konačnici i uspjeti.
– U 2020. očekujem da ćemo izboriti opstanak i sačuvati prvoligaški status, što ovaj klub i ovaj grad zaslužuju – izjavio je Matešić, koji je naglasio još jednu važnu stvar.
– Međutim uz borbu za ostanak u ligi želimo i rad s najmlađima podignuti na višu razinu. Uvijek težim napretku mladih, ali općenito i cijelog kluba.
I na kraju…
– Podatak da smo ovu nagradu dobili četiri godine za redom i to od predstavnika medija, govori nam da nas ipak netko prati i da ovo što mi radimo nekoga zanima. Mi u klubu smo sretni i veseli nas svako priznanje jer ulažemo izniman trud, ponajprije u radu s mlađim uzrastima, a onda i s prvom ekipom pa očito i taj svakogodišnji uspjeh dođe iz toga. Ovo nam mora biti dodatan motiv za dalje, da u svom poslu budemo kvalitetniji iz dana u dan, a siguran sam kako svi u klubu i tako razmišljaju.




Najbolja ekipa
1994. ŽKK Zadar
1995. ŽKK Zadar
1996. ŽKK Zadar
1997. ŠRD Zubatac
1998. ŽKK Zadar
1999. Streljački klub Zadar
2000. AAŠK Zadar
2001. ŽKK Zadar
2002. AAŠK Zadar
2003. Judo klub Zadar
2004. ŽKK Zadar
2005. ŽVK Gusar
2006. ŽKK Zadar
2007. ŽKK Zadar
2008. ŽKK Zadar
2009. ŽKK Zadar
2010. AŠK Zadar
2011. AŠK Zadar
2012. E. Ninčević/R. Župan
2013. E. Ninčević/R. Župan
2014. E. Ninčević/R. Župan
2015. ŽKK Zadar
2017. ŽKK Zadar
2018. ŽKK Zadar
2019. ŽKK Zadar