Postignut dogovor s dva ginekologa i jednim pedijatrom

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika martinazd
Alarmantan nedostatak liječnika u zadarskom Domu zdravlja
Jedan ginekolog bi mogao početi raditi čim regulira svoj radno-pravni status sa sadašnjim poslodavcem, dok za zapošljavanje drugog ginekologa i pedijatra natječaj treba raspisati HZZO, te očekujemo od njih da to naprave u najbržem mogućem roku
VEDRAN SITNICA
Dom zdravlja Zadarske županije trenutno ima dvije specijalizacije iz ginekologije te tri specijalizacije iz pedijatrije

Na gorući problem nedovoljnog broja ginekologa, a koji je postao glavna tema u Zadru ovih dana, očitovali su se i iz Zadarske županije pod čijom je ingerencijom Dom zdravlja. Naime, pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Bernard Maruna odgovorio nam je kako se planira riješiti ovaj problem.
- Zadarska županija zatražila je od Doma zdravlja Zadarske županije da u što skorijem razdoblju pronađe konkretan način rješavanja problema nedostatka ginekologa i pedijatara. Na tu temu održano je više radnih sastanaka s predstavnicima naših zdravstvenih ustanova s ciljem zajedničkog djelovanja na rješavanju spomenutog problema. Prema posljednjim informacijama, postignut je načelan dogovor s dva specijalista ginekologije i jednim specijalistom pedijatrije. Jedan ginekolog bi mogao početi raditi čim regulira svoj radno-pravni status sa sadašnjim poslodavcem, dok za zapošljavanje drugog ginekologa i pedijatra naječaj treba raspisati HZZO, te očekujemo od njih da to naprave u najbržem mogućem roku, odgovorilo je gospodin Maruna. Naglasio je kako s ciljem što kvalitetnije zdravstvene skrbi za sve stanovnike, Zadarska županija želi dugoročno riješiti problem nedostatka pedijatara i ginekologa, ali i ostalih medicinskih djelatnika te su od zdravstvenih ustanova kojima su osnivač zatražili da im dostave dugoročni plan specijalizacija.
- Podsjećamo da Dom zdravlja Zadarske županije trenutno ima dvije specijalizacije iz djelatnosti zdravstvene zaštite žena te tri specijalizacije iz zdravstvene zaštite predškolske djece. Prema sadašnjim informacijama, u djelatnosti zdravstvene zaštite žena jedan se liječnik sa specijalizacije treba vratiti za godinu i dva mjeseca, a druga liječnica za otprilike dvije godine. U djelatnosti zdravstvene zaštite predškolske djece jedna se liječnica treba vratiti za godinu i šest mjeseci, a druge dvije liječnice za tri godine, kazao je Maruna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno