Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Želim u Zadar donijeti još mnogo trofeja

18.01.2020. 16:30


Vladimir Gašpar nastavlja postizati odlične rezultate na velikim natjecanjima. Nekoliko puta prošle godine popravljao je vlastiti rekord u bacanju koplja te izborio nastup na Svjetskom prvenstvu na kojem je pod vodstvom trenera Edija Stipića bio sedmi. Srebro je osvojio na Svjetskim igrama, a na Prvenstvu Hrvatske je bio zlatni.
– Hvala svima koji su glasali za mene i koji su prepoznali i moj trud, ali i moje rezultate. Hvala i mom treneru Ediju Stipiću, koji stalno stoji iza mene – rekao je Gašpar, dodavši da mu ovo priznanje Trofej Zadarski za osobe s invaliditetom mnogo znači.
– Znači mi mnogo za sutra. Za budućnost. Daje mi motiv da još bolje treniram i ne ostanem na dosadašnjim trofejima, nego da ih u Zadar donesem još.
A 2019. je bila…
– Jako dobra. Prije svega, uz sve druge rezultate, nastupio sam na Svjetskom prvenstvu i osvojio odlično sedmo mjesto.
Gašpar i Stipić trenutačno odrađuju pripreme za novu sezonu.
– Naporno radimo. Treninge smo podignuli na višu razinu i želimo se što bolje spremiti na sve izazove koje nas očekuju u ovoj godini. To su prije svega Europsko prvenstvo, ali i kvalifikacije za Paraolimpijske igre.


"Osim bacanja koplja, krenuli smo i s bacanjem kugle i već sada je Gašpar ostvario veliki napredak u toj disciplini
Edi Stipić


Odlični Zadranin kaže da je veliki cilj nastup u Tokiju.
– Svakako da je to san i velika želja i napravit ćemo sve da se to i ostvari – zaključio je Gašpar.
I trener Edi Stipić je optimističan u najavi godine.
– U jeku smo priprema za novu sezonu, koja počinje dosta rano. Tako je već 28. ožujka u Splitu zadnje natjecanje koje su ubacuje u rang listu koja jamči izravan plasman na Paraolimpijske igre. Prvih šest s rang liste ispunjava taj kriterij i svakako da ćemo pokušati to i dostići da nam put u Tokiju bude lakši – izjavio je Stipić, koji je dodatno objasnio kako Gašpar može doći na Paraolimpijske igre.
– Osim bacanja koplja, krenuli smo i s bacanjem kugle i već sada je Gašpar ostvario veliki napredak u toj disciplini. Na Paraolimpijskim igrama u svakoj disciplini nastupa desetak natjecatelja. On je sada u koplju već blizu tog plasmana, a s kuglom smo željeli stvoriti i drugu disciplinu da u srpnju kada se budu formirali liste, imamo veće šanse. Trenutno je u kugli na 17. mjestu svjetske rang liste, ali očekujemo brz napredak.




7 mjesto na Svjetskom prvenstvu ostvario je Vladimir Gašpar


U kugli, kaže Stipić, imaju i pomoć sa strane.
– Pomaže nam specijalist za kuglu iz Kutine, Mihovil Rendlić i pomoću njega želimo podići sve na još veću razinu.
A to nije jedini motiv za uvođenjem nove discipline.
– S obzirom na osjetljivost ramena u bacanju koplja, željeli smo pronaći način da se karijera produži na 4-5 godina – istaknuo je Edi Stipić.