Ražanački vatrogasci pomoć zadarskim

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Razanac_dvd
S Osnivačke skupštine ražanačkog DVD-a

U prostorijama OŠ Jurja Barakovića ovih je dana održana Osnivačka skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ražanac, na kojoj je nazočilo tridesetak članova i mještana Ražanca.
Sjednica je započela odavanjem počasti minutom šutnje svim poginulim braniteljima koji su položili svoje živote na oltar domovine. Uz načelnika Općine Ražanac Dragutina Miočića i njegove suradnike, skupštini su nazočili i zamjenik župana Josip Miočić, glavni vatrogasni zapovjednik Zadarske županije Željko Šoša, predsjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije Kažo Kolanović, načelnik Druge policijske postaje Ivan Miočić i voditelji susjednih dobrovoljnih vatrogasnih društava.
Načelnik Miočić nije krio zadovoljstvo zbog osnivanja samostalnog DVD-a Ražanac, koji će za cilj imati zaštitu od požara prvenstveno dobara na području općine Ražanac, a potom i na susjednim terenima u Zadarskoj županiji.
Glavni vatrogasni zapovjednik Zadarske županije Željko Šoša istaknuo je da će osnivanjem ovog DVD-a Vatrogasna postrojba Zadar dobiti znatnu pomoć u zaštiti ljudskih života i dobara na ovom području. Također je ponudio svu potrebnu pomoć od edukacije članova, nabavke vatrogasne opreme i svega onog što bude potrebno kako bi DVD Ražanac bio spreman do početka ljetne sezone.
Osnivačka Skupština DVD Ražanac protekla je jednoglasnim prihvaćanjem svih prijedloga.
Za predsjednika DVD-a Ražanac izabran je dr. Nediljko Jović, a za njegovog zamjenika Predrag Dušević. Zapovjednik je Darko Zekanović, a zamjenik Milan Jović.
Također je izabran i Upravni odbor, u koji su uz načelnika Dragutina Miočića izabrani još Nediljko Jović, Predrag Dušević, Darko Zekanović i Milan Jović.
U Nadzorni odbor imenovani su za predsjednika Božo Čolak te članovi Josip Miletić i Ivica Jordan. U Stegovno povjerenstvo su ušli Dario Vigan, Elio Miletić i Josip Lilić.
Osnivanjem samostalnog vatrogasnog društvacija u slučaju požara te manja vjerojatnost za proširivanje opožarenog terena.  mještani općine Ražanac puno su dobili, a time će biti omogućena još bolja i brža interven

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno