Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Hranom protiv recesije

Autor:

14.02.2009. 23:00
Hranom protiv recesije


Recesija je bila tema, a pojelo se čudo. Uništene su goleme količine hrane i pića, kaže nam jedan od organizatora Goran Anić


U Ribnici su jučer održane tradicionalne maškare, a ovo im je bila 10. obljetnica. Kako je ovogodišnja tema bila aktualna recesija, glavni likovi su bili Barack i Michelle Obama, a nije nedostajalo ni domaćih trendsetera pa su tu bili ribnički Bubi i Grubi, kao i Simonica i Ante Gotovac. Datum ove fešte malo je promijenjen zbog derbija Hajduk-Dinamo pa nije tradicionalno održano zadnje subote prije korizme. Maškarana povorka je krenula na Valentinovo, a organizatori su zbog dana zaljubljenih svakoj dami na maškarama darovali srce napravljeno od grančica mimoze.
Povorka je krenula iz predjela Lokve i prošla cijelim mjestom, a krajnja stanica bila im je konoba Pisak gdje se feštalo do kasno u noć. Jedan od organizatora Goran Anić kaže da recesije u Ribnici nije bilo.
– Recesija je bila tema, a pojelo se čudo. Uništene su goleme količine hrane i pića. Bilo nas je sedamdesetak, a uz deset gostiju iz Zagreba tu su bili i naši naturalizirani ribnički Nijemci, kaže Anić, dodajući da je fešta u Pisku trajala do kasno u noć.
– Krnjo nije zapaljen, a bit će nakon derbija Hajduk-Dinamo. Tada ćemo organizirati feštu na plaži, ali nećemo ići po selu, kaže Anić.
Mještani Ribnice žive za fešte i čekaju ovakve događaje. Ove godine će organizirati i tradicionalno bućanje drvenim bućama, a ne ljeto će ponovno početi održavanje jedinstvene utrke kornjača koja nije održavana već neko vrijeme. U slučaju da se nađete u blizini, ove događaje nemojte propustiti jer je fešta zajamčena.