"Stop" bez upozoravajućeg svjetla

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
melada_raskrizje
Promjena prednosti prolaska na Meladi zbunila je mnoge vozače

Rekonstrukcija Puta Nina, dionice županijske ceste Ž6015, od Puta Petrića do Ulice Matije Gupca koja je započela sredinom prosinca prošle godine, odvija se prema planu. Podsjetimo, riječ je o radovima vrijednim 8,2 milijuna kuna, koje financira Grad Zadar, a izvodi tvrtka Asfaltne ceste Split. Rekonstrukcija Puta Nina izvodi se u dužini od kilometar i pol, a obuhvaća i sve podzemne instalacije te javnu rasvjetu.

Zbog rekonstrukcije Puta Nina koja se izvodi u tri faze zatvoren je dio prometnice Put Nina, točnije od Puta Petrića do Matije Gupca, odnosno Žmirića. Prva faza radova, koja je trenutačno u tijeku, podrazumijeva rekonstrukciju dionice ceste od Žmirića do križanja Puta Nina s Ulicom Asje Petričić. Nakon toga, slijedi rekonstrukcija dionice od križanja Puta Nina s Ulicom Asje Petričić do križanja s Putom Petrića. Trećom, posljednjom fazom rekonstruirat će se sama raskrižja što bi, prema ugovoru, trebalo biti gotovo do mjeseca svibnja.

Sredinom prosinca, kad je krenula rekonstrukcija Puta Nina, na spomenutoj prometnici postavljena je nova regulacija prometa. Uz zatvaranje dionica Puta Nina od Žmirića do Ulice Asje Petričić uz sav promet, najveća promjena dogodila se na Meladi, točnije na spoju Puta Nina i Puta Bokanjca gdje su se izmijenile oznake prednosti prolaska. Naime, kako se zbog radova smanjio promet Putom Nina, vozila koja dolaze iz smjera Puta Bokanjca novom regulacijom prometa dobila su prednost prolaska. S druge strane, na Putu Nina postavljene su oznake za obvezno zaustavljanje, i to uz treptajuće svjetlo koje vozače upozorava na novu regulaciju prometa.

Promjena prednosti prolaska zbunila je mnoge vozače, osobito one koji voze po navici, ne osvrćući se na novu regulaciju prometa. Posljednjih tjedana raskrižje je čak i nesigurno za promet, jer su treptajuća svjetla iznad znaka za obvezno zaustavljanje preko noći nestala. Ukradene treptajuće oznake ovih dana bit će zamijenjene novima, kako bi se promet na spajanju Puta Nina i Puta Bokanjca odvijao što sigurnije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno