Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Veliko bibinjsko srce za Pecu

Autor: Velimir Brkić

14.02.2009. 23:00
Veliko bibinjsko srce za Pecu

Foto: Velimir BRKIĆ



Gotovo tisuću Bibinjaca kupilo je ulaznicu kako bi barem na trenutak nazočilo na humanitarnom koncertu u Domu kulture, koji je pod pokroviteljstvom Općine besprijekorno organizirala Udruga mladeži. Sav prihod od ulaznica koje su se mogle kupiti po simboličnoj cijeni od 20 kuna, namijenjen je obitelji, nažalost, teškog bolesnog Denisa Sikirića zvanog Peci, legende bibinjskih maškaranih događanja.
Bibinjci su još jednom pokazali svoje veliko srce i solidarnost kad su u pitanju humanitarne akcije za najpotrebitije mještane i šire. Koncert u Domu kulture održao je popularni Ivica Ićo Sikirić koji već dvadesetak godina svojom pjesmom oduševljava brojnu publiku i to ne samo u Dalmaciji, već i na širem području Lijepe naše i izvan nje. Ićo je svoj dio posla izuzetno profesionalno obavio, otpjevavši sve svoje hitove i dalmatinske balade u pratnji uigranog benda Big fun.
– Otkud mi energija? Pa energija izlazi iz srca. Kada sve što radiš radiš s dušom, onda imaš energije koliko hoćeš. No, publika je zaista bila fantastična. Pjevali su s nama od početka do kraja, a pjevati sat-dva bez prestanka nije lako. Niti meni kao profesionalcu, a osobito njima, pojasnio je Ićo koji je s Big funom već s prvim taktovima svojih uspješnica privukao na podij brojne plesače. Dodatnu euforiju stvorio je “bibinjski gardelin” Dalibor Režan Bađo, kao i mladi bibinjski bend “Crni strvinari”.
– Obitelj Sikirić suočena s bolešću ‘glave’ obitelji pogodila je teška životna sudbina. Ovim koncertom željeli smo samo pokazati da je i bibinjska mladež uz našeg bolesnog Pecu, kojem želimo što brži oporavak, kaže Stipe Šimunić, predsjednik Udruge mladeži Bibinje.