Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Maškare, ča mogu maškare

Autor: Branko Božić

14.02.2010. 23:00
Maškare, ča mogu maškare

Foto: Branko BOŽIĆ



Pod pokroviteljstvom Općine Privlaka, a u organizaciji općinske Turističke zajednice te Dječjeg vrtića “Sabunić”, u petak u poslijepodnevnim i večernjim satima održan je Dječji karnevalić.
Kišno, burno i prohladno zimsko vrijeme nije omelo mnoštvo malih Privlačana da se maškaraju i u pratnji svojih roditelja ispune trg ispred zgrade pošte. Od tuda su u pratnji svojih teta Sarafine Mustać i Jasminke Barić defilirajući u povorci prošli središtem mjesta i glavnim trgom Kolištem do mjesne osnovne škole u kojoj su se utaborili. Karnevalski dvosatni program na pozornici školske sportske dvorane prva je otvorila mlada domaća pjevačica Lucija Skoblar skladbom “Maškare, ča mogu maškare”. Na pozornici su se u nastavku uz voditeljicu Tinu Jerkov pojavili “Morski konjići”, “Mrzovoljni zbor”, “Duhovi”, “Naša mala klinika”, “Vještice”… Dječje karnevalsko ludovanje nije moglo proći bez plesa pod maskama, proglašenja najboljih dječjih maski te vrijednih nagradnih igara.
Najboljom maskom proglašena je maska Matilde Grbić, dok je za grupnu masku prvo mjesto osvojilo “Pleme indijanaca”. U zanimljivoj tomboli glavnu nagradu, play station, svojoj je kući ponio veseli mališan, polaznik četvrtog razreda, Ivan Kršlović. Cijeli program okončan je zajedničkim nastupom svih sudionika. Oni su na kraju s pozornice na kojoj su pjevali i plesali, odašiljući zajedničku karnevalsku poruku mira i ljubavi svojim roditeljima, svim žiteljima Privlake kao i svoj djeci svijeta.
U sklopu ovogodišnjeg privlačkog karnevala u kasnim večernjim satima karnevalsko ludovanje nastavljeno je u domaćem restoranu i caffe baru Sokolar. Tamo je u veselom ritmu stariju privlačku maškaranu i nemaškaranu svitu do sitnih noćnih sati zabavljala zadarska grupa “Mares”.