Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Nismo znali prelomiti utakmicu

Autor: Matej Lordanić

14.02.2010. 23:00
Nismo znali prelomiti utakmicu

Foto: Zvonko KUCELIN



Ključ pobjede Hemofarma je u njihovoj kvalitetnoj igri u tranziciji. Pretrčali su nas, napose u prvom poluvremenu. U prvih 20 minuta su nas pretrčali i iz kontranapada dolazili do laganih poena. Zaista su vrhunski odigrali u tom segmentu igre – rekao je Perić


Nakon po 19 poena postignutih protiv Cibone i Heliosa, Hrvoje Perić je nastavio u sličnom ritmu i Hemofarmu postigao 24 koša, no to je slaba utjeha nakon bolnog poraza. Vrščani su se pokazali mnogo čvršćom i agresivnijom momčadi te su kvalitetnom obranom uvelike limitirali Zadrove udarne igle. Jedan od rijetkih koji je zaslužio prolaznu ocjenu i koji se na početku pobrinuo da Hemofarm previše ne “pobjegne” bio je upravo Perić, no kroz utakmicu nitko od njegovih suigrača mu nije “dao ruku” te je stoga poraz bio neminovan.
– Što reći nakon ovakvoga poraza? Jako mi je žao. Pobjeda Hemofarma je u svakom slučaju zaslužena. Pred kraj susreta smo bili jako blizu, međutim, nismo znali prelomiti utakmicu i okrenuti je na svoju stranu. Zaista ne znam što bih drugo rekao – razočaranim je glasom govorio Perić.
Prema njegovom mišljenju, utakmicu je prelomila odlična igra Hemofarma u tranziciji. I doista, Zadrani su često nakon promašaja u napadu znali biti kažnjeni brzim kontranapadima i laganim poenima. Igrači Hemofarma kao da su u tim situacijama bili brži, odlučniji i “dužeg koraka”. Dok su s jedne strane košarkaši Zadra olako primali poene, s druge su se strane svojski trudili i mučili kako bi ugurali loptu u Hemofarmov koš.
– Ključ pobjede Hemofarma je u njihovoj kvalitetnoj igri u tranziciji. Pretrčali su nas, napose u prvom poluvremenu. U prvih 20 minuta su nas pretrčali i iz kontranapada dolazili do laganih poena. Zaista su vrhunski odigrali u tom segmentu igre. Međutim, unatoč tome smo pred kraj utakmice došli jako blizu, no nedostajalo nam je pameti u tim trenucima – smatra Perić.
Hemofarm je već u petoj minuti vodio dvoznamenkastom razlikom, bilo je 7-17. Zadar se uspio vratiti, no pred kraj druge četvrtine Hemofarm se ponovno odlijepio na značajniju razliku (34-44). Sredinom treće četvrtine Hemofarm je imao +11, no Zadar se malo po malo ipak uspio prišuljati i doći do vodstva 67-65. Hemofarm je izgubio konce igre što je bilo vidljivo na rezultatu, no ishitrenim šutevima Zadrani su propustili priliku da učvrste svoje vodstvo. To je, pak, Hemofarm znao kazniti.
– Dugo smo se mučili kako bismo se vratili iz zaostatka u čemu smo na koncu i uspjeli. Poveli smo 67-65, no tada smo u istom napadu promašili dvije-tri trice. Možda smo se previše oslanjali na vanjski šut kada smo već bili umorni. Međutim, sada je lako govoriti. Nakon utakmice možete reći što god hoćete, sasvim je svejedno – za kraj je kazao Perić.