Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Policija pojačava kontrolu na raskrižju

14.02.2011. 23:00
Policija pojačava kontrolu na raskrižju


U najfrekventnijem satima, ujutro od 7 do 8.30 sati te poslijepodne od 15 do 16 sati, stvaraju se najveće gužve, pa ćemo tada pojačati kontrolu na raskrižju, kaže Božidar Budiša, dodajući da će ako bude potrebe, u vrijeme najvećih gužvi promet regulirati policajci


Zbog izgradnje  glavnog gradskog kolektora  visokih zona Zadra od sredine  siječnja ove godine zatvoreno  je dvostruko križanje na Meladi, od križanja Puta Bokanjca s Benkovićevom ulicom  prema jugu do križanja s Putom Nina i dalje do križanja sa  Zajčevom, Meštrovićevom i  Tuđmanovom ulicom, što je u  konačnici rezultiralo brojnim  problemima u prometu. Radovi su, s jedne strane, izazvali  pustoš na Meladi, na što su  peticijom upozorili tamošnji  obrtnici, a s druge strane, stvorili su veliku prometnu gužvu  kod Tankerkomercove marine, točnije na križanju ulica  Oko Vrulja, Miroslava Krleže  i Ivana Meštrovića.
Na spomenutom križanju  najveće gužve se stvaraju u  najfrekventnijim satima, ujutro i poslijepodne, kada ljudi  odlaze i vraćaju se s posla. Na  prometni kolaps na križanju  kod Tankerkomercove marine  nedavno je upozorila i gradska  vijećnica Maja Pletikosa, koja  je zatražila angažman prometnog policajca u najfrekventnijim satima. Njezinu inicijativu  Jure Zekanović, pročelnik  Upravnog odjela za komunalne djelatnosti u Gradu Zadru,  proslijedio je Policijskoj upravi zadarskoj, čijim je djelatnicima dobro poznata situacija u tom dijelu grada. 
Božidar Budiša, voditelj  Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa u PU zadarskoj,  pojasnio je da se prometne  gužve kod Tankerkomercove  marine stvaraju zbog zatvaranja dvostrukog raskrižja na  Meladi. Gužve će se smanjiti  čim raskrižje djelomično bude  otvoreno za promet, što se  uskoro može i očekivati. U  međuvremenu, kako bi se izbjegli prometni čepovi i  kašnjenja u prometu, Budiša  apelira na građane da malo  ranije krenu na posao.
– Radovi na Meladi uzrokovali su gužve u prometu.  Kako radovi budu odmicali te  se raskrižje barem djelomično  bude otvorilo za promet, i  gužve će se smanjiti. U  međuvremenu, molimo  građane za strpljenje i razumijevanje te, ako mogu, da  malo ranije krenu kako bi na  vrijeme stigli na posao. U najfrekventnijem satima, ujutro  od 7 do 8.30 sati te poslijepodne od 15 do 16 sati, stvaraju se najveće gužve, pa ćemo  tada pojačati kontrolu na raskrižju, kaže Božidar Budiša,  dodajući kako će ako bude  potrebe, u vrijeme najvećih  gužvi, promet regulirati policajci.
Potrebe za policajcima ipak  je bilo, pa je u poslijepodnevnim satima prometna policija regulirala promet u tom  dijelu grada.