Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Pravili “slatki grijeh” i “prvi poljubac” od čokolade

14.02.2011. 23:00
Pravili “slatki grijeh” i “prvi poljubac” od čokolade


Natječe se šest grupa, a na čelu svake grupe je po jedan zaposlenik koji je vodi. Svaka grupa je osmislila svoj kolač i sad ga prave, a sutra će ga probati i sutra ćemo odabrati koji je najukusniji, rekla je jučer Sindy Botica, socijalna radnica u Domu “Sv. Frane”


“Slatki grijeh”,  “prvi poljubac”, “vruća srca”,  “avantura”, “zagrljeni” – neki  su od naziva kolača koje su  na kulinarskom natjecanju u  povodu obilježavanja Valentinova pravili i pekli korisnici  i djelatnici Doma za odrasle  osobe “Sv. Frane”. Blagovaonica i kuhinja Doma vrvjele su od korisnika koji su  energično prionuli miješanju,  miksanju i pečenju kolača.  Prostorijom se širio miris  vanilijinog šećera i raznog  voća, te se moglo osjetiti  uzbuđenje korisnika, koji su  se s veseljem prihvatili posla.
Ovo je druga godina da se  u Domu “Sv. Frane” ovako  obilježava Dan ljubavi i zaljubljenih.
 – Natječe se šest grupa, a  na čelu svake grupe je po  jedan zaposlenik koji je vodi.  Uz zaposlenike i korisnike u  natjecanju su sudjelovali i  naši volonteri koji nam uvijek  pomažu. Svaka grupa je osmislila svoj kolač i sad ga  prave, a sutra će ga probati i  sutra ćemo odabrati koji je  najukusniji, rekla je jučer  Sindy Botica, socijalna radnica u Domu Sv. Frane.
Korisnici su jako zadovoljni što mogu sudjelovati u  spravljanju kolača i jedva ih  čekaju probati te proglasiti  najbolje. Botica je rekla da ih  posebno veseli što će moći  jesti rezultate svoga rada.
Ovo je druga godina da je  organizirano kuharsko natjecanje. Prošle godine je pobjedila grupa u kojoj je bio  Nevenko Grgin. On je i ove  godine sudjelovao u natjecanju.
 – Ja sam pobijedio prošle  godine i bio sam vrlo zadovoljan i ponosan. Nadam  se da ćemo i ove godine  pobijediti, rekao je Nevenko  Grgin i zdušno prionuo na  pravljenju kolača.