Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Što su krive klupe?

14.02.2011. 23:00
Što su krive klupe?


Polomljene i bezrazložno oštećene klupe ispod kojih su razbacani ostaci hrane doista nisu lijepa slika ovog centralnog gradskog parka. Tim prije što je poznato da se park na adresi Hrvatskih velikana posebno uređuje i održava


Ako ovako izgleda park u samom centru grada, kako tek izgledaju površine u udaljenijim gradskim predjelima, pitali su se u nedjelju ujutro Biograđani koji su se našli u ovom vrlo prometnom parku.
Polomljene i bezrazložno oštećene klupe ispod kojih su razbacani ostaci hrane doista nisu lijepa slika ovog centralnog gradskog parka. Tim prije što je poznato da se park na adresi Hrvatskih velikana posebno uređuje i održava kako bi prostor bio što ugodniji, i velikom broju žitelja koji dnevno tuda prolaze i putnicima koji u njemu čekaju autobus.
Budući da je park smješten uz samu autobusnu postaju često su njegovi posjetitelji mladi. Ako je suditi po opušcima, ostacima slatkiša i drugih brzih zalogaja razbacanih okolo, izgleda da su oni i ovom prilikom vodili glavnu riječ. No i unatoč nestašlucima koji se do neke granice mogu tolerirati, ova slika definitivno zabrinjava. Vandalizam i to nad gradskom imovinom, nemar i razbacivanje smeća iako su kante za otpatke svega nekoliko metara dalje, dovoljan su razlog za brigu, ali i pitanje: Na kakvim nam to onda mladima svijet ostaje?