Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Vrančić laburistima “oduzeo” Narodni trg

14.02.2011. 23:00
Vrančić laburistima “oduzeo” Narodni trg


Nazvao sam gradonačelnika Vrančića za pojašnjenje i rekao mi je: “Nećemo praviti crkus”, kazao je predsjednik zadarskog ogranka Hrvatskih laburista Drago Čulina


Gradonačelnik  Zvonimir Vrančić odbio je zadarskim laburistima dopustiti  da do planiranog kraja akcije  na Narodnom trgu primaju  potpise građana na pisma kojima se od Vlade traži da  odstupi.
– Početkom akcije Hrvatskih laburista – stranke rada, u  kojoj smo bili na usluzi onim  građanima koji su željeli potpisati “Pismo vladi – ostavka”,  najavili smo kako će potpisivanje na Narodnom trgu trajati najmanje do 15. veljače, a  ako zanimanje za to bude  izraženije da ćemo nastaviti  do kraja tjedna, odnosno do  18. veljače. Nažalost, moramo  izvijestiti da nismo u mogućnosti ispuniti obećanje, ali  ne našom krivnjom. Potpisivanje smo morali prekinuti jer  nam je gradska uprava Zaključkom od 14. veljače odbila  odobriti privremeno korištenje javne površine za tu  svrhu, stoji u priopćenju Drage Čuline, predsjednika zadarskog ogranka Hrvatskih laburista – Stranke rada.
Čulina je pojasnio kako je  središnjica službenim dopisom zatražila korištenje javne  površine od Grada Zadra iz  razloga što zadarski ogranak,  koji je osnovan prije desetak  dana, još uvijek nema pečat. 8.  veljače je tajnik stranke Ivan  Pavleka zatražio korištenje  prostora na Narodnom trgu  od 9. do do 18. veljače, no  laburistima je odobreno korištenje prostora do 11.  veljače. Potom je 10. veljače  Pavleka ponovno poslao dopis  Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti u kojem se  traži dopuna Zaključka o korištenju prostora.
– Zamolili smo ovo tijelo  gradske uprave da nam odobri  privremeno korištenje javne  površine u vremenu od 9. do.  18 veljače. No, u izdanom Zaključku stoji da nam je odobrenje ograničeno na trajanje  od 9. do 12. veljače. S obzirom  da pretpostavljamo da je do  ovog skraćenja roka došlo zabunom, molimo vas da nam  izdate dopunu Zaključka s  traženim datumom do 18.  veljače, stoji u dopisu.
Na ovaj dopis Grad Zadar  je odgovorio Zaključkom koji  je potpisao gradonačelnik  Zvonimir Vrančić, a u kojem  stoji kako se “ne udovoljava  zahtjevu” Hrvatskih laburista  – Stranke rada za korištenje  javne površine od 12. do 18.  veljače “iz razloga što su koristili već navedenu površinu  u razdoblju od 9. do 11.  veljače”.
– Nazvao sam gradonačelnika Vrančića za pojašnjenje i  rekao mi je: “Nećemo praviti  crkus”, kazao je Čulina u čijem  priopćenju stoji i kako je akcija “Pismo Vladi – ostavka”  trajala tri radna dana, odnosno ukupno devet sati i 45  minuta.
– Za to vrijeme pisma je  potpisalo 611 građana. Bilježimo, dakle, nešto više od  jednog potpisnika u minuti.  Tom analogijom, lako  možemo zaključiti koliki bi  broj građana Zadra stavio svoj  potpis na pismo da smo, kao u  drugim sredinama, građanima  mogli biti na usluzi cijelo vrijeme akcije, zaključuje Čulina  u priopćenju.