Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

“Hotel Babilon” Mira Gavrana osvojio nagradu publike u Katovicama

14.02.2012. 23:00
“Hotel Babilon” Mira Gavrana osvojio nagradu publike u Katovicama


Na 5. festivalu “Karneval komedije” koji je održan u poljskom gradu Katovice, predstava “Hotel Babilon” hrvatskog autora Mira Gavrana osvojila je prvu nagradu publike.
Gavranovu monokomediju u izvedbi glasovitog Teatra Ludowy iz Krakova, na poljski je jezik prevela Anna Tuszynska, režirao ju je Pawel Szumiec, dok je svih jedanaest uloga interpretirala popularna poljska glumica Aldona Jankowska.
Gavran je u Poljskoj do sada imao čak sedamnaest kazališnih premijera, tiskane su mu dvije knjige drama, a njegove predstave su na poljskim kazališnim festivalima bile višestruko nagrađivane.
U komediji “Hotel Babilon” 11 lica priča neobičnu priču o ljubavi koja se dogodila u ljetnim mjesecima u malom dalmatinskom gradu između turistkinje i recepcionara, lokalnoga zavodnika. Kad profesionalni zavodnik odbaci naivnu djevojku, u nastupu ljubomore dogodit će se pokušaj ubojstva. Nakon toga na sudu će se uz oštećenika i okrivljenu naći i brojni svjedoci čiji će iskazi u mozaičnoj strukturi plastičnog i humornog pripovijedanja iznjedriti pred gledatelje ovu neobičnu priču.