Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Poginuo čisteći snijeg

14.02.2012. 23:00
Poginuo čisteći snijeg


Radnik je propao kroz krov od pleksiglasa i pao na beton s visine od oko sedam metara. Zaposlenici benzinske crpke upozoravali su 60-godišnjaka na opasnost, no nije ih slušao


Šezdesetogodišnji djelatnik zagrebačke tvrtke Rohe Hrvatska poginuo je jučer oko 10.15 sati dok je čistio snijeg s nadstrešnice benzinske postaje “Tifon” u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku.
Muškarac s područja Zagreba u jednom je trenutku stao na zakrivljenu plastičnu ploču od pleksiglasa koja je pod njegovom težinom popustila. Pao je na beton sa sedam-osam metara visine, zajedno s pločom koja je bila pod njim. Cijelu tu tragičnu situaciju svojim je očima vidjela 25-godišnja zaposlenica “Tifona” koja se nalazila ispred ulaza u benzinsku postaju. Neslužbno doznajemo da su 60-godišnjaku djelatnici s benzinske postaje govorili da ne ide na te ploče i vikali da siđe. On i kolega trebali su očistiti zaleđene rine i krov od snijega. Rekao je da mu nije problem očistiti i dio krova gdje se nalaze ploče. Njegov kolega procijenio je da je to opasno i nije pošao za njim. Na žalost, nesretni čovjek pao je ispred šokirane 25-godišnje djelatnice benzinske postaje, koja je ipak odbila liječničku pomoć kada su joj to policajci ponudili. Šezdesetogodišnjak je od zadobivenih teških ozljeda preminuo na mjestu.
Ploča od pleksiglasa je pri padu oštetila i automobil Volvo koji je bio parkiran na benzinskoj postaji. Dio krova po kojem je nesretni 60-godišnjak hodao na nekim se mjestima i sam udubio od težine snijega, a pojedine ploče su iskočile iz ležišta. Tvrtka “Rohe Hrvatska” inače se bavi prodajom, postavljanjem i održavanjem opreme za benzinsko-servisne postaje na području Hrvatske.
U vrijeme policijskog očevida benzinska postaja “Tifon” bila je zatvorena.


Ledenice opasne po život




Na osječkom području je već danima ozbiljno ugrožena sigurnost građana zbog snijega i ledenica koje vise s krovova.
– Na nekim mjestima u gradu doista ima vrlo velikih ledenica, opasnih po ljudski život. Bilo je i slučajeva da strojevi nisu mogli doći do krovova, ali smo angažirali naše dečke, vatrogasne djelatnike – alpiniste da nam pomognu. Priključio nam se i “Unikom” s dva vozila opremljena za rad na visini – rekao je Boris Banjan, zapovjednik osječkih vatrogasaca. Istaknuo je da stanari moraju prolaznike upozoriti na opasnost sa svojih krovova i dio ispred objekata ograditi ili ukloniti opasne ledenice i snijeg.