Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Lampioni obasjali nebo nad Forumom

Autor: Ivana Jurišić

14.02.2013. 23:00
Lampioni obasjali nebo nad Forumom

Foto: Marin GOSPIĆ



Udruga osoba oštećenog sluha i Zadar-event su za svoje sugrađane na Dan zaljubljenih priredili pravi humanitarni svjetlosni spektakl pod nazivom “Zapali lampion i zaželi ljubav”


Zadrani su na Valentinovo bili svjedoci pravoga svjetlosnog spektakla na Forumu. Udruga osoba oštećenog sluha i Zadar-event su za svoje sugrađane na Dan zaljubljenih priredili pravi humanitarni svjetlosni spektakl pod nazivom “Zapali lampion i zaželi ljubav”.
Našim sugrađanima je još uvijek u sjećanju svježe prošlo Valentinovo kada su Zadrani u nebo pustili dvije tisuće lampiona. Nažalost, kriza je napravila svoje pa je ove godine u nebo otišlo nešto manje lampiona. Organizatori se ipak ne predaju, već obećavaju još bolji spektakl sljedeće godine. Cilj im je jedne godine pobijediti Poljake koji drže rekord sa 11 tisuća puštenih lampiona.
Zaljubljeni, i oni koji to nisu, lampione su mogli kupiti na štandovima Udruge osoba oštećenog sluha na Forumu od 17 sati. U prodaji je bilo tri tisuće lampiona koji su prodavani po cijeni od 25 kuna. Sav prihod od prodaje lampiona (pet kuna po lampionu) ide Udruzi osoba oštećenog sluha. Prošle godine lampioni su olakšali život društvu Naša djeca Zadar. Od organizatora saznajemo kako će svake godine sakupljati novac za drugu udrugu.
Za romantičan ugođaj na Forumu pobrinuo se DJ Angelo, a našlo se mjesta i za štand gdje su prodavane vruće kobasice, kuhano vino i čaj s rumom kako bi im hladna zimska noć bila što toplija.