Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Mladenci sve više štede na vjenčanjima

Autor: Irena Jurjević

14.02.2013. 23:00
Mladenci sve više štede na vjenčanjima


Cilj manifestacije je na najbolji mogući način promovirati zadarski obrtnički rad, povezan s organizacijom vjenčanja


Odbor za organizaciju Festivala vjenčanja koji djeluje pri Udruženju obrtnika Zadar nastavlja s organizacijom manifestacije Festival vjenčanja, koju je i pokrenuo te prvi put organizirao u veljači 2008. godine. Cilj ove manifestacije je, kao i dosadašnjih godina, na najbolji mogući način promovirati prvenstveno zadarski obrtnički rad, povezan s organizacijom vjenčanja, poručuju iz udruženja obrtnika Zadar.
Šesti po redu Festival vjenčanja održat će se u subotu i nedjelju 2. i 3. ožujka 2013. godine, ponovno u jedinstvenom prostoru Arsenala, a ujedno u još snažnijem partnerstvu s Arsenalom, koji je ove godine i realizator programa. Svoju ponudu tamo će izložiti saloni vjenčanica, frizerski i kozmetičarski saloni, cvjećarnice, fotografi, slastičari, zlatari, kao i agencije za organizaciju samog vjenčanja, organizaciju bračnih putovanja, uređenje prostora, catering i drugo. Na prvoj manifestaciji sudjelovalo je 30 sudionika, no taj se broj povećava iz godine u godinu. Tako je prošle godine na festivalu sudjelovalo ukupno 52 sudionika, a za ovogodišnji festival trenutačno imaju pedesetak prijavljenih kazala je predsjednica Odbora za organizaciju Festivala vjenčanja Ivana Pedić:
– Držimo se okvira od prošle godine budući da se povodimo za izlagačkom površinom. Ove godine Arsenal nam je ustupio sve svoje prostore tako da okvirno možemo primiti nekih 55 izlagača, pojasnila je, dodajući kako sada teku pripreme za subotnji casting se se pozivaju djevojke da se odazovu u što većem broju. Djevojke će, kaže, nositi revije oba dana, naravno uz honoriranje istih.
Upitana za trendove u organizaciji vjenčanja, s obzirom na dugotrajnu krizu, Pedić je kazala kako je 2013. godina počela obećavajuće, no samo u smislu da se mladenci interesiraju za ponudu:
– Najviše interesa imamo poslije sajma, no ne možemo biti previše otpimistični jer se krizno razdoblje odrazilo i na nas. U svakom slučaju, mladenci gledaju na troškove više, no ikada do sad.
Što se tiče pak prevladavajućih trendova za 2013. godinu, Pedić je odgovorila kako je ponuda jako šarolika:
– Ono što je u trendu ili je jako široko s velikim krinolinama i brojnim detaljima ili pak u potpunosti suprotno, jednostavna grčko-rimska haljina/vjenčanica. No Zadranke se nekako uvijek vraćaju na raskošno. I ako je netko početno i došao s ekstravagantnim rješenjem, na kraju uvijek pobijedi klasika, odnosno krinolina, zaključila je Pedić.


 SUBOTNJI CASTING U ARSENALU




Casting za djevojke koje će nositi vjenčanice na modnim revijama održat će se ove subote s početkom u 11 u galeriji Arsenala, na katu. Na njega se mogu prijaviti djevojke starosti od 18 do 30 godina i to na kontakte Arsenala, tel. 023/253-821 ili e-mail: [email protected].