Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Kalmeta i Goleš nokautima sredili suparnike

Autor: Matej Lordanić

14.03.2009. 23:00
Kalmeta i Goleš nokautima sredili suparnike

Foto: Filip BRALA



U subotu je u dvorani u Jazinama pred oko dvije i pol tisuće ljudi održan pravi borilački spektakl. U organizaciji Kickboxing kluba Croatia Zadrani su imali priliku uživati u Explosion mix fighting turniru na kojem je nastupilo 18 boraca iz Hrvatske, BiH te Srbije. Na programu su bile tri uvodne borbe. Prvi su u ring ušli Zadranin Ive Kokić i Aldin Mašinović iz BiH u kategoriji do 71 kilograma low-kick. Kokiću nije puno trebalo pa je za samo minutu i 42 sekunde borbe nokautom svladao Mašinovića.
Poslije njih su se borili Špiro Kovač iz Šibenika i Aldin Islamović iz BiH u kategoriji do 81 kilograma low-kick. Borba ova dva suparnika je trajala nešto duže, ali već u drugoj rundi je Islamović morao predati Kovaču. Treća uvodna borba u kojoj je trebao sudjelovati Zadranin Ante Zubčić je otkazana.
Nakon toga, na red su došle glavne borbe, njih čak sedam. U prvom low-kick meču iznad 70 kilograma između Riječanke Natalije Štimac i Srpkinje Marije Pejaković slavila je Hrvatica. Borile su se do kraja, tri puta po dvije minute te su na koncu morali odlučivati suci. Oni su presudili u korist hrvatske reprezentativke rezultatom 2,5:0,5. U drugom low-kick meču do 60 kilograma borile su se domaća predstavnica Antonela Begonja i Jelena Stefanović iz Srbije. Zadranka je nakon tri runde odlukom sudaca slavila 2:1.
Nakon dvije borbe u ženskoj kategoriji u ring su ušli Zagrepčanin Danijel Džebić i Srbin Ljubiša Češtić. U ovome meču slobodne borbe do 84 kilograma Džebiću nije puno trebalo Naime, svladao je Češtića u samo 26 sekundi i nokautom sebi priskrbio pobjedu. Prva pobjeda koja nije ostala u Hrvatskoj bila je ona između Sanjina Pola Vrgoča iz Pule i Bojana Radovića iz Srbije. Oni su se natjecali u kategoriji do 75 kilograma full-contact. Borba je prekinuta u drugoj rundi zbog Vrgočeve posjekotine od 4 cm, zbog čega liječnik nije dozvolio nastavak meča.
Potom su Zadrani imali priliku vidjeti jako dobar meč u kojem su snage odmjerili Elvir Behlulović iz Zagreba i poznati srpski borac Miodrag Petković Pele. Oni su se borili u kategoriji iznad 91 kilograma slobodne borbe, a Pele je pobijedio nakon četiri minute i 44 sekunde meča. Behlulović je ubrzo nakon početka završio u parteru iz čega se nije znao izvući.
Posljednje dvije borbe su bile poslastice večeri, jer su nastupali domaći borci. Marino Goleš iz Zadra u svom drugom profesionalnom boksačkom meču je došao do druge pobjede. Tehničkim nokautom u prvoj rundi je svladao Srbina Mihajna Fincura u kategoriji iznad 91 kilograma. Nakon njih, u ring je ušao ljubimac domaće publike Luka Kalmeta. On je na oduševljenje publike nokautom u trećoj rundi svladao srpskoga borca Dejana Marinkovića u kategoriji iznad 91 kilograma full-contact. Tom je borbom završen ovaj turnir u Jazinama.


 UVODNE BORBE


1. Ive Kokić (Zadar, Hrvatska) – Aldin Mašinović (BiH) – 71 kg, low-kick
2. Špiro Kovač (Šibenik, Hrvatska) – Aldin Islamović (BiH) – 81 kg, low-kick




 GLAVNE BORBE


1. Natalija Šimac (Rijeka, Hrvatska) – Marija Pejaković (Srbija) + 70 kg, low-kick
2. Antonela Begonja (Zadar, Hrvatska) – Jelena Stefanović (Srbija) – 60 kg, low-kick
3. Danijel Džebić (Zagreb, Hrvatska) – Ljubiša Češtić (Srbija) – 84 kg, mma
4. Sanjin Pol Vrgoč (Pula, Hrvatska) – Bojan Radović (Srbija) – 75 kg, full-contact
5. Elvir Behlulović (Zagreb, Hrvatska) – Miodrag Petković (Srbija) +91 kg, mma
6. Marino Goleš (Zadar, Hrvatska) – Mihajlo Fincur (Srbija) +91 kg, boks
7. Luka Kalmeta (Zadar, Hrvatska) – Dejan Marinković (Srbija) +91 kg, full-contact