Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Medicinari i arbanaški osnovci najbolji u pružanju prve pomoći

Autor: Petra Mičić

14.03.2009. 23:00
Medicinari i arbanaški osnovci najbolji u pružanju prve pomoći

Foto: Vedran SITNICA



U prostorijama Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje u subotu je održano natjecanje podmlatka i mladeži Crvenog križa. Natjecanje je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa, a sadržaj natjecanja obuhvaća provjeru znanja o povijesti međunarodnog i hrvatskog Crvenog križa, ljudska prava i prava djece te pružanje prve pomoći u teoretskom i praktičnom dijelu.
Na natjecanju je sudjelovalo 12 škola, šest osnovnih i šest srednjih, a svaka ekipa na natjecanju ima po pet članova.
– Pobjednička ekipa iz kategorije pomlatka te kategorije mladeži stječe pravo sudjelovanja na međužupanijskom natjecanju, a Crveni križ Zadar će ove godine biti domaćin međužupanijskog natjecanja, kazao je ravnatelj gradskog društva Crveni križ Zadar, prof. Bore Galac.
Međužupanijsko natjecanje će se održati 4. travnja, također u prostorijama Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje, a prof. Galac je posebno zahvalio ravnatelju škole prof. Marku Marinu koji već tri godine zaredom ustupa prostorije škole za potrebe natjecanja Crvenog križa.
Hrvatski Crveni križ danas ima više od 350 tisuća članova, više od 160 tisuća darivatelja krvi i tisuće volontera 130 društava; općinskih, gradskih i županijskih te gotovo 600 profesionalnih djelatnika.
U kategoriji podmladaka pobijedila je ekipa Osnovne škole Kruna Krstića iz Arbanasa s osvojenih 109 bodova od mogućih 120, dok je u kategoriji mladeži pobijedila Medicinska škola Ante Kuzmanića s izvrsnim rezultatom od 115,5 bodova.