Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Nije samo Kutija kriv

Autor:

14.03.2009. 23:00
Nije samo Kutija kriv

Foto: Adam VIDAS



Bogdan Mimić, Trifun Graić i Žarko Kožul izabrani su za predsjednike, a Gligorije Rnjak za potpredsjednika Inicijativnog odbora Demokratske partije Srba za Grad Benkovac na skupu koji je održan u subotu u benkovačkom Vatrogasnom domu. Skup je organizirala Udruga za povratak Srba na područja Bukovice i Ravnih kotara.
– Na benkovačko područje vratilo se samo 9,7 posto Srba, od toga 90 posto starijih ljudi. Za to nam nisu krivi samo Vlada RH i Branko Kutija već i naši predstavnici koje smo izabrali da nas zastupaju, rekao je Gligorije Rnjak.
Rnjak je pri tom mislio na predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca, saborskog zastupnika iste stranke, Ratka Gajicu i potpredsjednika Vlade RH Slobodana Uzelca. Iste ljude za položaj Srba optužili su i potpredsjednik i predsjednik Inicijativnog odbora za osnivanje SDP-a na državnoj razini Branislav Švonja i Veljko Džakula. Džakula je najavio skoro osnivanje inicijativnih odbora stranke u Erveniku i Kistanjama te stranačku konvenciju u Kninu.
I u Benkovcu je bila aktualna priča o golf terenima i malverzacijama sa zemljištem.
– Politika stvara lažnu liku. U pozadini odnosa Srba i Hrvata na ovim područjima nalazi se sprega politike i financijskih krugova. Cilj je da zemljište, blago Ravnih kotara dođe nekom jeftino u ruke, a taj netko će ga kasnije prodati za golf igrališta koja su postala nacionalni interes Hrvatske, rekao je Veljko Džakula.