Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Umjesto sat, dva sata

Autor: Nebojša Gunjević

14.03.2009. 23:00
Umjesto sat, dva sata

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Nakon što su u prvom setu pregazile ekipu Osijeka te nastavile dobrom igrom i u drugom, Zadranke su bezrazložno stale i na kraju jedva dobile utakmicu. Osječka je ekipa burno prosvjedovala na dvojbenu loptu kod rezultata 27:28 za Osijek u četvrtom setu koju je linijski sudac Marin Masnić presudio za Zadranke.
Iznimno raspoložen bio je Zadar u prvom setu. Razlika je neprestano rasla da bi najviša iznosila 17:3 i 18:4. U redovima “višanja s Višnjika” nije bilo lošeg mjesta, a posebno su se svidjele mlade Daria Ugarković i Josipa Martinović. Potonja je u prvoj postavi zamijenila Lorenu Banić koju je trener Kresoja zbog slabe forme ostavio na klupi.
I drugi set Zadranke su u stalnoj prednosti sve do 21:16. Kod rezultata 22:19 gostujući trener Rukovanjski traži time-out. Zadranke od te stanke dobivaju samo jedan poen na kuhanje Nine Hrabrov za 23:21. Raspucale su se Nikolina Popović i Maja Danilović i Osiječanke mini serijom 6:1 brzopotezno dobivaju drugi set.
U trećem setu ekipe su rame uz rame do 11:11, kada se tim iz Osijeka počinje udaljavati te ponovnom miniserijom 6:1 dolazi do rezultata 12:17. U tome dijelu susreta čini se kao da u redovima Zadranki ništa ne štima. Kod rezultata 15:20 Amy Lovrić radi upijač i to je trenutak kada se situacija okreće. Zadranke osvajaju taj već izgubljeni poen i još 6 u nizu te dolaze do vodstva od 22:20. Nina Hrabrov uspijeva četiri puta zaredom probiti Osječanke, a Josipa Martinović zakucava za 25:23, nakon što su gošće loše primile servis. U trećemu setu stale su Daria Ugarković i Josipa Martinović. Tamara Vrkić slabo je koristila srednje blokere Katinu Zubčić i Mladenku Vrkić te dodavanja iza glave. Potegla je ipak Nina Hrabrov te se ponovo vidjelo da bez raspoložene kapetanice Zadranke teško osvajaju poene.
Zadranke u izjednačenom četvrtome setu ulazi u završnicu s laganim vodstvom 18:16, ponovo staje te po treći put dopušta Osiječankama mini seriju 6:1 kojom gošće dolaze na 19:22. Trener Kresoja tada podiže s klupe Lorenu Banić i uvodi je u igru umjesto Nine Hrabrov. Promjena rezultira izjednačenjem (22:22). Osiječanke opet idu na 22:24, a Kresoja ponovo vraća Hrabrov. Gošće do rezultata 27:28 i sporne lopte koja je dosuđena Zadrankama za 28:28 imaju pet set lopti koje ne uspijevaju iskoristi, a trener Damir Rukovanjski nakon sporne odluke prosvjeduje kod sudaca i zapisničkoga stola. Igračice burno reagiraju te Nikolina Popović, najbolja igračica Osječanki vrijeđa linijskoga suca Marina Masnića i dobiva žuti karton. Zadar tako dolazi do vodstva 29:28. Dekoncentrirana i bijesna Maja Danilović, kapetanica gošći promašuje smeč paralelu i Zadranke dobivaju 30:28. Pobjedom su Zadranke ponovno došle na treće mjesto, jer je Dubrovnik na svom terenu izgubio od drugoplasiranog Rovinja.


 ZADAR – OSIJEK 3:1


(25:12, 23:25, 25:23, 30:28)
ZADAR – Dvorana ŠRC Višnjik. Gledatelja: 25. Suci: Vrbičić (Šibenik) i Juravić (Zadar).
ZADAR: Hrabrov, Banić, M. Vrkić, Lovrić, Zubčić, J. Martinović, Fantov, Kolega, A. Martinović, Ugarković, T. Vrkić. Trener: Robert Kresoja.
OSIJEK: Danilović, Du. Dubravac, Da. Dubravac, Ujvari, Popović, Barišić, Varga, Unukić, Mihajlović. Trener: Damir Rukovanjski.




 ŠTETA ZBOG MALO GLEDATELJA


– Imali smo više set lopti koje nismo iskoristili. Na kraju je bila sasvim nepotrebna intervencija pomoćnog suca. Lopta još nije pala na pod, a on je pokazao unutra. I onda je došao žuti karton i bilo je gotovo. A bila je lijepa utakmica. Šteta što nije više ljudi vidjelo tako dobru utakmicu – rekao je trener gošći Damir Rukovanjski.
– Utakmica je trebala trajati sat vremena, a trajala je dva sata. Prvi set smo ih razbili, a svima dozvolimo da se vrate – tako smo i njima. Prijem nam je bio jako loš – sumirala je Nina Hrabrov, kapetanica domaćih.
– Radna utakmica. Najgore su utakmice kada se ekipa opusti – onda je to poslije mučenje, a trebalo je biti glatkih 3:0 – rekao je trener Kresoja koji je bio nezadovoljan suđenjem glavne sutkinje Margit Vrbičić.