Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Car: Nadamo se dolasku boljih dana

Autor: Matej Lordanić

14.03.2010. 23:00
Car: Nadamo se dolasku boljih dana

Foto: Zvonko KUCELIN



Nakon posljednjega zvuka sirene u redovima Zadra osjetilo se olakšanje zbog ostvarene pobjede, ali prikazanom igrom rijetki mogu biti zadovoljni.
– Ostvarili smo važnu pobjedu. Utakmica je bila izuzetno teška za nas, ponajviše zbog posljednjega poraza od Bosne. No, pobijedili smo i nadamo se da sada dolaze bolji dani. Možda i povežemo nekoliko pobjeda u nizu. Moram priznati da smo bili pomalo razočarani publikom i atmosferom koja se stvorila oko nas. No, iskazali smo i svojevrstan karakter jer nije bilo lako igrati u ovakvim uvjetima – potužio se Marko Car pa nastavio o sljedećoj utakmici koja se igra već u utorak, protiv Crvene zvezde.
– Očekuje nas teška utakmica. Gostovanje u Pioniru protiv Zvezde je možda jedno od najtežih gostovanja u ligi. No, kao što smo se i do sada pripremali za teške utakmice, tako ćemo i sada. Probat ćemo ih iznenaditi kako bismo ušli u pozitivan ritam. Nadam se da smo ovom pobjedom eliminirali grč i nadam se da možemo pobijediti – kazao je Car.
Tomislav Ružić je protiv Budućnosti postigao 13 koševa uz šest skokova i četiri asistencije.
– Napokon da smo i mi pobijedili nakon mjesec dana. Utakmica je bila teška, a pobjeda nam je bila potrebna za mir i neophodno samopouzdanje. Nije lako vraćati se nakon tri poraza u nizu i igrati s imperativom pobjede. No, uspjeli smo pobijediti i donekle podignuti samopouzdanje – kratko je rekao Ružić.
Trent Plaisted je imao nekoliko vrlo zapaženih rola u pobjedi nad Budućnosti, a konačna statistika je vrlo dobra – 14 koševa, četiri skoka i tri blokade.
– Utakmica je bila dobra i jako mi je drago što smo pobijedili nakon dugo vremena. Isto tako, jako mi je drago što smo nakon dva uzastopna domaća poraza pobijedili na svom parketu. Prošlo je neko vrijeme od naše posljednje pobjede te je stoga jako lijep osjećaj ponovno okusiti slast pobjede. Zvezda? Očekuje nas dugačak put, ali bit ćemo spremni. Nadam se pobjedi – rekao je Trent Plaisted, a nakon njega dvoranu je napustio Vedran Morović koji nije bio raspoložen za komentar utakmice.