Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Idemo u Beograd napraviti posao

Autor: Matej Lordanić

14.03.2010. 23:00
Idemo u Beograd napraviti posao

Foto: Zvonko KUCELIN



Rok Stipčević se nakon propuštenog gostovanja u Sarajevu protiv Bosne vratio na najbolji mogući način. Podgoričkoj Budućnosti je postigao 23 koša uz četiri skoka i pet asistencija čime si je priskrbio svoju najveću valorizaciju ove sezone, čak 32. Međutim, mnogo važnija od osobne igre je pobjeda momčadi nakon tri uzastopna poraza.
– Budućnost je i dalje najizgledniji kandidat za četvrto mjesto i odlazak na završni turnir. Uz to, više nije riječ o mladoj momčadi jer oni već četiri, pet ili čak šest sezona igraju NLB ligu, a Vitkovac i Jeretin su svojevremeno igrali za Partizan, odnosno Maccabi. Budućnost je kvalitetna i dobro posložena momčad. Pomno su birali odgovarajuće igrače za igru koju gaji njihov trener Radonjić. No, mi smo došli do izuzetno psihološki važne pobjede koja nam je bila potrebna nakon nekoliko poraza – kazao je Stipčević, pa nastavio:
– Jeretin je u četvrtoj četvrtini pogodio nekoliko izuzetno teških šuteva. Ja sam mu bio na ruci, no takvi šutevi ulaze u jednoj od 10 utakmica. Izgubili smo osam utakmica u tijesnim završnicama nakon čega nas nitko nije pitao kako smo izgubili. Nakon ove utakmice mi smo upisali pobjedu što nam je u ovom trenutku najvažnije.
Već u utorak Zadar očekuje gostovanje u Pioniru protiv Crvene zvezde. Na tradicionalno neugodnom parketu Pionira protiv Zvezde Zadar je ostvario samo jednu pobjedu otkad se igra NLB liga.
– Zvezda je u usponu. Za razliku od naše prošle utakmice u Zadru, kao vođe momčadi ističu se Bjelica i Taylor. Bjelica posljednjih nekoliko kola igra sjajno. Riječ je o NBA potencijalu, igraču visokom 209 cm koji može igrati svih pet pozicija. Taylor je također počeo dobivati sve veću minutažu i ovlasti, a i u Eurokupu je igrao odlično. Kada se njima nadodaju Štimac, Radivojević i ostali dolazimo do zaključka da je Zvezda dobro posložena momčad koja na svom parketu gaji agresivnu igru. Mi nećemo ići rasterećeno. Nikada u utakmicu ne ulazimo rasterećeni. U sportu treba ići maksimalno u svaku utakmicu. Uvijek će vam biti žao nakon poraza. Idemo u Beograd “napraviti posao”, kao da smo i dalje u igri za završni turnir – smatra Rok.