Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Treća faza Batalaže

Autor: Ivana Burica

14.03.2010. 23:00
Treća faza Batalaže

Foto: Adam VIDAS



Radovi u sklopu kojih se postojeći lukobran s 30 produžuje na 104 metra započeli su u rujnu 2009. godine, a bit će završeni do 1. svibnja 2010. godine
Pri kraju je treća i završna faza proširenja luke Batalaža u Kalima.
Radovi u sklopu kojih se postojeći lukobran s 30 produžuje na 104 metra, započeli su u rujnu 2009. godine, a bit će završeni do 1. svibnja 2010. godine.
Izvođač radova je splitski Pomgrad, a ukupna vrijednost treće faze je oko 9,6 milijuna kuna uključujući PDV.
Načelnik Općine Kali Tino Vidov informirao nas je da je za treću fazu dosad uplaćeno oko 3 milijuna kuna i to iz sredstava Ministarstva mora. – Vjerujemo da će se naći modus kako bi se osiguralo preostalih oko 6,6 milijuna kuna i to očekujemo da će biti uplaćeno preko Ministarstva poljoprivrede, kazao je načelnik Vidov.
Inače, završetkom radova na proširenju Batalaže dobiva se zaštićena luka za privez 20 velikih ribarskih brodova. Ova luka, koja će biti od županijskog značaja, uvelike će doprinijeti rješavanju problema s kroničnim nedostatkom privezišnog prostora u Kalima. Proširena Batalaža, kako navodi Tino Vidov, “uvertira” je budućoj ribarskoj luci Vela Lamjana.
Podsjetimo da je u sklopu prve faze proširenja Batalaže izgrađeno 60 metara obale, a u druga faza odnosila se na obnovu rive. Ukupna investicija proširenja Batalaže iznosi preko 12 milijuna kuna.