Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Vanjak sa zadarskim reprezentativcima

Autor: Čedo Fabulić

14.03.2010. 23:00
Vanjak sa zadarskim reprezentativcima


Nakon što je posjetio petoricu potencijalnih reprezentativaca za selekciju U-20 u Zagrebu, Vlado Vanjak je to isto učinio i u Zadru. U hotelu Kolovare je u društvu Umberta Piasevolija, šefa Škole košarke KK Zadar i člana stožera u mladim reprezentacijama, porazgovarao sa zadarskim reprezentativcima Ivanom Baturom i Šimom Olivarijem, brončanim sa SP-a na Novom Zelandu. Tema je bila plan i program rada ove reprezentacije koju u srpnju očekuje EP u Hrvatskoj.
– Kostur repke U-20 čine “Novozelanđani”, a na pripremama u proširenom sastavu očekujemo nekoliko novih igrača, odnosno povratnika. To je reprezentacija od koje se čak očekuje zlatna medalja – istaknuo je Vanjak.
Nakon što se informirao o stanju s fakultetskim obvezama dvojice reprezentativaca Vanjak ih je upoznao s planom i programom priprema. Pripreme reprezentacije započet će 23. svibnja okupljanjem u Crikvenici ili Poreču i nakon lipanjskog gostovanja ponovno od 10. do 21. u Crikvenici ili Poreču. Potom slijede turniri u Turskoj i Makarskoj gdje će boraviti reprezentativci i igrati u jednoj od skupina EP-a od 8. do 11. srpnja sa Slovenijom, Njemačkom i Španjolskom, dok će druga skupina igrati u Crikvenici. Zatim od 11. do 18. srpnja svi sele u Zadar gdje će se igrati završnica, odnsosno utakmice za plasman od 1. do 16. mjesta.
Pored ovog programa za igrače U-20 HKS radi programe i za selekcije U-18 i U-16, odnosno kadete i juniore koje pak očekuje EP u Crnoj Gori i Litvi.