Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Mladi informatičari odmjerili snage

14.03.2011. 23:00
Mladi informatičari odmjerili snage


Županijsko natjecanje iz informatike za učenike osnovnih škola održano je jučer u Strukovnoj školi Vice Vlatkovića, a nastupili su učenici iz četrnaest osnovnih škola s područja Zadarske županije i to OŠ Petra Preradovića, OŠ Benkovac, OŠ Biograd, OŠ Galovac, OŠ Krune Krstića, OŠ Privlaka, OŠ Smiljevac, OŠ Sv Filipa i Jakova, OŠ Šimuna Kožičića Benje, OŠ Vladimira Nazora iz Škabrnje, OŠ Zadarski otoci, OŠ Stjepana Radića iz Bibinja i OŠ Petar Zoranić iz Nina.
Riječ je o natjecanju u dva programska jezika i to LOGO, u kojem se natjecalo 28 učenika i Basic, koji je okupio 22 učenika te disciplini osnove informatike, u kojoj je znanje i vještine odmjerilo 22 učenika, a prezentiran je i jedan rad pod nazivom „Razvoj softwera”.
U programskom jeziku LOGO natjecali su se učenici u četiri kategorije, odnosno petog, šestog, sedmog i osmog razreda pa je među petašima prvo mjesto osvojio Gabriel Horzić, učenik OŠ Krune Krstića, drugi je Dario Ćosić, također učenik OŠ Krune Krstića, dok je na trećem mjestu Ivan Adam Grgić, učenik OŠ Zadarski otoci.
U kategoriji šestih razreda prvo mjesto je zauzeo Matija Tomčić, učenik OŠ Šimuna Kožičića Benje, drugi je Mateo Josipović, učenik OŠ Zadarski otoci, a na trećem je mjestu Stipe Šušo, učenik OŠ Benkovac. Među sedmašima je prvo mjesto zauzeo Dominik Čolak, učenik OŠ Šimuna Kožičića Benje, drugi je Ivan Rozić, također učenik OŠ Šimuna Kožičića Benje, dok je treći Ante Milovac, učenik OŠ Zadarski otoci.
U kategoriji osmih razreda na prvom je mjestu Stjepan Kačmarčik, učenik OŠ Šimuna Kožičića Benje, na drugom je mjestu Petra Topolčić, učenica OŠ Zadarski otoci, dok je treći Marko Gulan, učenik OŠ Galovac.
U programskom jeziku BASIC također su se natjecali učenici u kategoriji petog, šestog, sedmog i osmog razreda, a prvo mjesto među petašima osvojio je Filip Majstorović, učenik OŠ Petar Zoranić iz Nina, dok među šestašima baš nitko od natjecatelja nije osvojio dovoljan broj bodova. Među sedmašima u ovoj disciplini prvi je Daniel Paleka, učenik OŠ Smiljevac, a drugi Stefan Gregorec, učenik OŠ Benkovac, dok nitko osim njih nije osvojio bodove, jednako kao i među osmašima gdje je prva Lucija Kutija, učenica OŠ Smiljevac, a drugi Ive Predovan, učenik OŠ Petar Zoranić iz Nina.
U disciplini osnove informatike ravnopravno su se natjecali učenici od petog do osmog razreda, pa je tako prvo mjesto zauzeo Patrik Kubaska, učenik OŠ Krune Krstića,  drugo mjesto, zbog jednakog broja bodova, dijele Petra Topolčić, učenica OŠ Zadarski otoci, Andrija Marić, također učenik OŠ Zadarski otoci i Frane Krstić, učenik OŠ Krune Krstića. Također zbog jednakog broja bodova treće mjesto u ovoj disciplini dijele troje učenika OŠ Zadarski otoci i to Ante Milovac, Branimir Zubčić i Matej Goja.