Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Najbolji informatičari srednjih škola

14.03.2011. 23:00
Najbolji informatičari srednjih škola


Županijsko natjecanje iz informatike za učenike srednje škole održano je u zadarskoj Tehničkoj školi, a informatička znanja i vještine odmjerili su učenici iz četiri zadarske srednje škole i to Gimnazije Franje Petrića, Gimnazije Jurja Barakovića, Strukovne škole Vice Vlatkovića i Tehničke škole. Natjecanje je održano u dvije discipline – programeri, u kojoj se natjecalo 12 učenika trećih i četvrtih razreda i osnove informatike, u kojoj je nastupio 51 učenik od prvog do četvrtog razreda.
U disciplini programer natjecali su se učenici trećih i četvrtih razreda, pa je tako u kategoriji trećih razreda prvo mjesto zauzeo Mario Šparica, učenik Gimnazije Franje Petrića, drugo mjesto je pripalo Filipu Radevskom, također učeniku Gimnazije Franje Petrića, dok, zbog jednakog broja bodova, treće mjesto dijele Bruno Rosan, učenik Gimnazije Franje Petrića te Porin Ćustić, učenik Gimnazije Jurja Barakovića.  U kategoriji četvrtih razreda sva pobjednička mjesta „pokupili” su učenici Gimnazije Franje Petrića, pa je tako prvo mjesto osvojio Marko Šarlija, na drugom je mjestu Luka Mikec, a na trećem Lovro Basioli.
U disciplini osnove informatike učenici su se natjecali u tri kategorije i to u kategoriji prirodoslovno-matematičkih gimnazija, ostalih gimnazija i kategoriji strukovnh škola. U konkurenciji među učenicima prirodoslovno-matematčkih gimnazija, prvo mjesto je zauzeo Luka Mikec, učenik četvrtog razreda Gimnazije Franje Petrića, na drugom je mjestu Gorana Levačić, učenica četvrtog razreda Gimnazije Jurja Barakovića, a treći je Marko Šarlija, učenik četvrtog razreda Gimnazije Franje Petrića.
U kategoriji ostalih gimnazija na prvom mjestu je Petra Višić, učenica četvrtog razreda Gimnazije Jurja Barakovića, druga je Petra Zubak, također učenica četvrtog razreda Gimnazije Jurja Barakovića, dok treće mjesto dijele Ivan Brković, učenik četvrtog razreda Gimnazije Jurja Barakovića, Paula Kokić, učenica drugog razreda Gimnazije Franje Petrića i Stipe Surić, učenik četvrtog razreda Gimnazije Jurja Barakovića.
U konkurenciji među „strukovnjacima”  sva su pobjednička mjesta zazuzeli učenici Strukovne škole Vice Vlatkovića, pa je tako na prvom mjestu Marko Josić, učenik četvrtog razreda, na drugom mjestu je Andro Krezić, učenik trećeg razreda, a treće mjesto dijele Matej Kerin, učenik četvrtog razreda i Robert Varga, učenik četvrtog razreda.
Svi ovi učenici nadaju se pozivu na Državno natjecanje iz informatike, koje će se od 17. do 20. travnja održati u Rapcu, a o čemu tek treba odlučiti Državno povjerenstvo, nakon što završe sva županijska natjecanja u državi.