Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Velebit i Raštane nastavljaju po starom

14.03.2011. 23:00
Velebit i Raštane nastavljaju po starom


Dobro nastavljaju gurati županijski trećeligaši. Ovaj put su ostvarili dvije pobjede. Od tri utakmice koje su odigrali u proljetnom dijelu prvenstva nogometaši Velebita su pobijedili u sve tri. Prikazanom igrom u srazu s Omišem kod kuće Benkovčani mogu biti zadovoljni. Nova tri boda su na kontu, a klub je pri vrhu ljestvice. Nosi ih kapetan, Leonardo Barnjak. On je i najbolji strijelac kluba postigao 15 zgoditaka.
Raštane su također došle do nove pobjede. “Samo” 1:0 je odličan rezultat, pogotovo zbog toga što su Raštanci nastupili oslabljeni. Opet se iskazao Goran Burčul. On je u 75 minuti postigao pogodak koji je donio tri velika boda za njegov klub.
Primorac je poražen od vrlo dobre Zagore. Dosta se dugo dobro držao nakon njihova prvog zgoditka gosti iz Biograda imali su nekoliko prigoda, no nisu ih uspjeli pretvoriti u zgoditke i na samom kraju domaćini su preko njihova napadača Povijača u 88. minuti postigli drugi zgoditak za 2:0.
Parovi idućeg kola: Primorac – Jadran LP, Mladost P – Velebit, Neretvanac – Raštane, Uskok – Konavljanin, Jadran KS – Zmaj B, Dinara – Zagora, Omiš – GOŠK, Neretva – Hrvace, Zmaj M – Primorac 1929.
Četvrta HNL – jug, podskupina A
 Utakmica u Pakoštanima bila je zaista dobra. Domaćin je bio spreman na “fight”, no Hajduci su došli u goste s namjerom da uzmu tri boda. To im je i uspjelo. U Siveriću je slavila mlada momčad iz Zrmanje. Očito su igrači trenera Ante Serdarevića napravili ono što je on od njih tražio. U Poličniku su Dragovoljac i Škabrnja odigrali 1:1, da bi Pažani nakon jako dobre predstave uzeli sva tri boda i krenuli uzlaznom putanjom. Polača je izgubila u Drnišu, dok su Sabunjar i Vodice odigrali neodlučeno 0:0.
ŽNL
U nastavku prvenstva odigrano je 12. kolo u kojem su postignuta 23 pogotka, što je u prosjeku nešto malo manje od četiri po utakmici. Najviše, čak šest ih je postignuto u susjedskom derbiju između Croatije i Nove zore te u Crnom gdje je gostovala vodeća Podgradina. Od strijelaca najefikasniji je bio Lončar (Dalmatinac) sa tri pogotka, a po jedan manje postigli su Marinković (Murvica), I. Števanja (Vrčevo) i Mikulić (Croatia).
U derbiju kola odigranim u Gorici Murvica je pokazala da je dobro spremna te je slavila protiv Debeljaka. Oslabljeni “domaćini” ipak prvi dolaze u vodstvo kada je Batur matirao Prorokovića. Od početka drugog dijela Murvičani stiskaju što im je donijelo dva pogotka koja je realizirao Marinković za tri boda s kojima su ostali u konkurenciji za vrh ljestvice. U Crnom vodeća Podgradina je već u prvom poluvremenu bila nadomak pobjede jer tri pogotka koje su dali Rodić, Zdunić i Pavičić činila su se nedostižnim. No odmah na početku nastavka crnički poletarci u svega tri minute uspijevaju izjednačiti zahvaljujući trostrukom strijelcu Lončaru. Zajedno s Debeljakom na diobi druge pozicije je Gorica koja je, čini se, lako izišla na kraj s Arbanasima pobijedivši 3:0. Iskusni Lončar prvi je doveo svoje u vodstvo, a u nastavku susreta pridružili su mu se S. Čirjak i J. Ikić. Ovom pobjedom i Gorica se priključila borbi za vrh ljestvice.
U susjedskom derbiju pobjeda je ovaj put pripala domaćim Turanjcima koji su ovom pobjedom na ljestvici preskočili Filipjance pa nek se zna tko je u ovom trenutku bolji. Dobro pripremljena momčad Vrčeva u Glavici je bez problema došla do pobjede (3:0) protiv Bibinja, dok su na vjetrovitom Bravariću u Novigradu uz podosta prigoda NOŠK i Zemunik podijelili bodove.


 RAŠTANE PODNIJELE ZAHTJEV ZA LICENCIJU ZA DRUGU HNL


Uprava trećeligaša Raštana predala je svu potrebnu dokumentaciju za dobivanje licencije kako bi već na jesen mogli igrali na svom igralištu u Raštanama Gornjim u Drugoj HNL. Naime, kako je skoro sigurno da će momčad trenera Leopolda Burčula na kraju prvenstva Treće HNL – jug osvojiti titulu prvaka i tako plasmanom na zelenom travnjaku izboriti viši rang natjecanja, na upravi je da svojim angažmanom osiguraju i sve ostale uvjete za dobivanje potrebne licencije za igranje među drugoligašima. Tako je, prema riječima dopredsjednika kluba Miše Čirjaka, Komisija za licenciranje pri HNL-u već bila na igralištu Raštana “Tihomir Mitrović”, gdje je izvršen pregled infrastrukture i ukazano na manje nedostatke koje treba otkloniti do konačnog roka za izdavanje licencije, tj. do 1. svibnja.




 HAJDUKU TRI BODA I PREGRŠT KARTONA


Momčad četvrtoligaša Hajduka nastavlja s uspjesima. Ovaj put su pobijedili solidnu momčad Pakoštana golom mladog Denisa Remšaka u 37. minuti igre, čime su učvrstili treće mjesto na tablici. Nekoliko igrača iz Pridrage zbog nepažnje je zaradilo žute kartone, pa su treći put “požutjeli” Josip Bacalja, Ivan Viduka, Denis Remšak i Antonio Pintur. Svi oni neće moći nastupiti u sljedećem kolu protiv DOŠK-a u Pridrazi, što će biti velik hendikep za momčad trenera Jure Čuline.


 BIBINJE SE POJAČALE


Uoči nastavka prvenstva u ŽNL Zadar stručni stožer Bibinjaca je pojačavao redove. U odsutnosti trenera Nade Kovačevića, treneri mlađih uzrasta Mate Sorić i Vedran Kandić u seniorsku su momčad angažirali i povratili Ivana Žmiru, Davida Bugariju te Sami Šimunića, a prvoj momčadi su priključeni i mladi igrači Mate Kero i Ivan Matanović.