Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Crteži na poleđini kalendarskih listova

14.03.2012. 23:00
Crteži na poleđini kalendarskih listova


U cafe galeriji “Đina” u utorak navečer otvorena je izložba slika Nebojše Prtenjače – Prte. U intimnom ugođaju pred prijateljima, znancima i ostalom publikom Prtenjača se javnosti predstavio s desetak slika/crteža nastalih u proteklih nekoliko godina.
– Godinu dana prije mog pedesetog rođendana postavio sam ovu prvu samostalnu izložbu. Slike, odnosno crteži su izrađeni flomasterom, na poleđini kalendarskih listova, koji mi se čine vrlo zgodnima i prikladnima za crtanje. Inače, ovo nije moj prvi likovni nastup. Kao što je to profesor Robert Bacalja na otvorenju kazao, nastupio sam tamo osamdesetih na jednom ‘Salonu mladih’. Samouk sam crtač, a crtanje me privlači unazad nekih tridesetak godina. U posljednje vrijeme, posebice noću, crtam intenzivnije, pa je tako i nastala ova moja zbirka. Postoji mogućnost da ovu izložbu, proširenu još nekim radovima koje ovdje zbog malog prostora nisam uvrstio, postavim skoro i u Gradskoj knjižnici Zadar, kazao nam je Prtenjača.
U cafe galeriji “Gina” Prtenjača se predstavio sljedećim radovima: “Osveta je hrana koja se poslužuje hladna”, “Ona 1”, “Ona 2”, “On zna sve odgovore”, “Cvijet”, “Gnijezdo”, “Don’t cry”, “Svi u rupu”, “Oko moje” te “It’s only rock & roll”.