Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Hrvatske zvijezde pjevaju u spomen na Ivčića

Autor: Irena Jurjević

14.03.2013. 23:00
Hrvatske zvijezde pjevaju u spomen na Ivčića

Foto: Zvonko KUCELIN



Na koncertu će nastupiti Zorica Kondža, Marina Tomašević, Nela Šarić, Mladen Grdović, Davor Pekota, Zoran Jelenković, Ivan Županović, Dario Terzin i klapa Niko


Ova ideja se “kuhala” u našim glavama još od prošle godine. Bližila se 20. obljetnica od njegove smrti i odlučili smo organizirati prigodan koncert. Željeli smo se prisjetiti našeg Tomislava Ivčića na dostojan način, pojasnio je Tomislav Košta, voditelj Gradske glazbe Zadar, na jučerašnjoj konferenciji. konferencija je održana u restoranu Niko, u povodu organizaciju koncerta u čast ovog prerano preminulog zadarskog pjevača. Koncert će biti održan u utorak 19. ožujka u HNK-a Zadar, s početkom u 20 sati.
– Na koncertu će nastupiti Zorica Kondža, Marina Tomašević, Nela Šarić, Mladen Grdović, Davor Pekota, Zoran Jelenković, Ivan Županović, Dario Terzin i klapa Niko, a program će voditi Tamara Šoletić i Gordan Kurtović. U HNK-a Zadar pozvani su i Đani Maršan, Tomislav Bralić i Intrade, no oni su nažalost spriječeni obvezama, kazao je Košta. – Koncert je koncipiran tako da će Gradska glazba Zadar biti pratnja svim solistima, prijateljima i kolegama Tomislava Ivčića. Slavica, supruga Tomislava Ivčića je ovoj inicijativi dala punu potporu, i moralnu i organizacijsku, kazao je Košta, dodavši kako je supruzi drago što se ljudi u Zadru i dalje sjećaju Tomislava Ivčića. Izrazila je želju da sjećanje na Tomislava bude i na dostojnoj razini:
– Mi ćemo se svakako potrudili. Vidjet će se to na koncertu, obećao je Košta. Dadao je kako je nedavno istim povodom u Arsenalu održan koncert koji je pokazao koliko su Zadrani željni pjesama Tomislava Ivčića i da se rado sjećaju svog pjevača.
Sveukupno će biti izvedena 21 pjesma Tomislava Ivčića. Većinu aranžmana za orkestar napravio je Tomislav Košta, uz pomoć maestra Damira Marušića i člana orkestra Marina Perovića.
U utorak će tako biti izvedena i “Tu soltanto tu”, koju će u duetu s Ivanom Županovićem izvesti Nela Šarić, koja je bila na konferenciji. Među pjesmama će se naći i “Tužna proljeća”, također u izvedbi ove solistice.
Koncert Sjećanje na Tomislava Ivčića održat će se pod pokroviteljstvom Grada Zadra, u organizaciji Gradske glazbe Zadar i u suorganizaciji klape Niko. Cijena ulaznice je 40 kuna. Jučer je u prodaji ostalo svega stotinjak ulaznica.
Dakle, požurite!