Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Katičin: Ako se ne izgradi vodosprema, naš otok će ostati bez vode

Autor: Vanja Mirčeta

14.03.2013. 23:00
Katičin: Ako se ne izgradi vodosprema, naš otok će ostati bez vode

Foto: Marin GOSPIĆ



Za vrijeme moja četiri mandata nisam uspio pronaći osobu koja je sazrela dovoljno da preuzme moje mjesto i dovrši započete projekte od vitalne važnosti za naš kraj, kaže Katičin


Danijel Katičin u sklopu svoje kampanje “Daj 5 za peti mandat” HNS-ov je kandidat u nadolazećim izborima za već peti mandat kao novo-stari načelnik Općine Tkon. Poslovni i turističko kulturni uspjesi ponovno su dio njegove izborne kampanje kao i programi za budućnost Općine i otoka Pašmana, kažu u zadarskom HNS-u.
Katičin, rođen 1965. godine magistar je politologije, a na mjestu načelnika Općine Tkon je od 1997. godine.
– Ako pobijedim i ove godine bit ću načelnik Općine Tkon 20 godina. Motivi za moju ponovnu kandidaturu su upravo veliki projekti koji su sada sazreli kako bi se konačno realizirali. Pri tome prvenstveno mislim na gradnju sustava odvodnje i otpadnih voda za koji smo ishodili građevinske dozvole za prvu i drugu fazu gradnje, vrijednog 25 milijuna kuna. Drugi veliki projekt za koji svaki tren trebamo dobiti građevinsku dozvolu je gradnja trajektne luke Tkon, vrijedne oko 20 milijuna kuna. Osim toga, treba dovršiti i projekt izgradnje vodospreme. Naime, kako otok Pašman nema vodospremu, ovisimo o Sv. Filipu i Jakovu. Ukoliko se ta vodosprema ne izgradi, naš otok će ostati bez vode, a svi dobro znamo što to znači za otočane. Četvrti projekt je rekonstrukcija državne ceste u duljini od sedam kilometara koja je direktno vezana na općinu Tkon, a trebala bi imati izgrađen nogostup, stazu za bicikle te javnu rasvjetu, što bi uvelike olakšalo život tamošnjim ljudima, istaknuo je Katičin.
– Odlučio sam završiti započete projekte u mojoj općini. Za vrijeme moja četiri mandata nisam uspio pronaći osobu koja je sazrela dovoljno da preuzme moje mjesto i dovrši započete projekte od vitalne važnosti za naš kraj. S obzirom na to da imamo ambiciju napraviti uz trajektnu i nautičku i ribarsku luku te pumpnu stanicu, želja nam je od Tkona stvoriti pravo lučko središte koje bi s tim projektima donijelo i posla, odnosno radna mjesta žiteljima koji bi tada ostajali na otoku, a ne bježali s njega. Osim toga imamo planove za izgradnje turističkog naselja, tunela i mosta. U sljedeće četiri godine dogodit će se značajan iskorak koji će Tkon promovirati u značajnu turističko-ribarsku destinaciju, čime ćemo razviti i društveni život otočana te ih privući da ostaju i rade u svom mjestu.
Predsjednica GO HNS-a Ljiljana Klarin istaknula je kako je Danijel Katičin kompetentan, moderan i što je najbitnije, čovjek s vizijom.
Na konferenciji za novinare Katičin je predstavio i tek izdani tkonski zbornik pod nazivom “Tkon kroz povijest” koji je napisao prof. Kažimir Pribilović, jedan od najpoznatijih kritičara savezničkog bombardiranja Zadra u Drugom svjetskom ratu.