Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Treće suđenje Sanaderu počinje 17. travnja

Autor: Boris Pavelić

14.03.2013. 23:00
Treće suđenje Sanaderu počinje 17. travnja

Foto: Davor KOVAČEVIĆ



USKOK je predložio dvadesetak svjedoka i obilnu materijalnu dokumentaciju. Sanderov branitelj Čedo Prodanović kazao je kako obrana predlaže 13 ili 14 svjedoka, od kojih su neki bivši ministri


Treće suđenje Ivi Sanaderu, za preskupu prodaju zgrade Stjepana Fiolića državi, počet će 17. travnja, odlučila je jučer sutkinja Županijskoga suda u Zagrebu Jasna Smiljanić.
Odlučeno je to na pripremnome ročištu, na kojemu su tužitelji i obrane predložili dokazne prijedloge i svjedoke.
Sanader, zajedno sa saborskim zastupnikom Stjepanom Fiolićem, bivšim ministrom Petrom Čobankovićem i vlasnikom procjeniteljske tvrtke Mladenom Mlinarevićem, optužen je da je organizirao višestruko skuplju prodaju Fiolićeve zgrade u zagrebačkoj Planinskoj ulici Ministarstvu regionalnog razvitka, koje je vodio Čobanković. Zgrada je, prema tvrdnjama USKOK-a, prodana za 79,9 milijuna kuna, zbog čega je država zakinuta za 26,4 milijuna. Sanader je optužen da je na vladi isposlovao takvu odluku, Fiolić da je znao za to, Čobanković da je proveo, a Mlinarević zato što je njegova tvrtka zgradu procijenila na višu cijenu.
Na jučerašnjem pripremnome ročištu sud je uvažio Sanaderove žalbe da ne stigne pripremati obranu dok paralelno traju suđenja, pa je odlučeno da će se ročišta na suđenju za Fimi mediju održavati dva dana tri tjedna u mjesecu, a suđenja za Planinsku dva dana četvrti tjedan u mjesecu. Raspored za Planinsku određen je do kraja srpnja, odnosno do sudske ljetne stanke.