ZaPis je moja grupa TNT

Slika korisnika admin
iva pejkovic
Vedran SITNICA

U četvrtak je u klubu mladih KLOOZ započeo novi i zanimljiv projekt "Knjiška posvuduša" koja je zamišljena kao platforma na kojoj će se od ožujka do srpnja ugošćivati mladi zadarski pisci, pjesnici i prozaisti, organizirati tematske književne večeri te književni kvizovi. Cilj je potaknuti mlade na dolazak na ovakva događanja, a najredovitiji posjetitelj ponijet će laskavu titulu.

Prva gošća prve Knjiške posvuduše bila je pjesnikinja, prozaistica, kolumnistica i novinarka Iva Pejković, članica udruge zadarskih pisaca ZaPis te voditeljica čitateljskog kluba Dioptrija. U razgovoru s moderatoricom Moranom Rogić Iva je u "vrućoj" fotelji otkrila kako se počela baviti književnošću, kojim se knjigama uvijek iznova vraća te zašto je "mačka u čizmama".

"Želja za pisanjem zapravo je samo jedan mali skok iz one ljubavi prema čitanju koji se dogodi kada poželiš ''prijeći na drugu stranu''. Jako rano sam se ''navukla'' na knjige, stripove, onda se to nastavilo kroz školovanje. Uvijek sam voljela stvarati neke nove svjetove, a prvo sam bila u krimićima. Taj me žanr strašno privlačio, odrasla sam na Agathi Christie i E. A. Poeu. Rado im se vraćam, kao i Pipi Dugoj čarapi - to je knjiga koju čitam najmanje jednom godišnje!" - otkrila je Iva.

S udrugom zadarskih pisaca ZaPis djeluje od samog početka, a njihova zajednička zbirka "Samo ti pričaj" nailazi na sjajne kritike.

"ZaPis je moja grupa TNT. To su ljudi koji se bave različitim stvarima, ali povezuje nas ta želja za obogaćenjem književnog života u Zadru, povezivanjem s drugim sličnim udrugama i inicijativama, dovođenje pisaca u Zadar, motiviranjem za pisanje. Prepoznati smo i izvan lokalne sredine u kojoj djelujemo što znači da smo uspjeli postati reprezentacija književnog Zadra, a tu su i naše radionice pisanja za kojima vlada velik interes,'' naglasila je.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno