Zašto smo dopustili gradnju na parceli pet metara od mora?

Slika korisnika admin
Gradnja tik do mora

Privlačanin Vladimir Dešović i njegovi susjedi s predjela  Mleci i Škrapavac u tome mjestu javno su u svojem pismu upozorili na  problem gradnje dviju stambenih građevina u neposrednoj blizini mora  i to s građevinskom dozvolom, iako bi se ta površina trebala nalaziti u  zaštićenom obalnom pojasu.

- Nezadovoljni smo i ogorčeni zbog toga što ta dva poveća stambena  objekta tvrtka Krov nad glavom iz Zagreba gradi izvan izgrađenog dijela  naselja. Ti objekti  samo su tri metra udaljeni od šetnice koja je sagrađena  prije nekoliko godina, nakon što je more nasuto kamenjem i pijeskom,  tako da je ukupna udaljenost tih građevina od mora  pet metara. Uvjereni  smo kako se na toj lokaciji ne smije graditi, budući da se ona nalazi u  zaštićenom obalnom pojasu od 70 metara, navode ti Privlačani, koji  podsjećaju kako su se prije deset godina rušili objekti na Viru i drugdje  koji su bili bitno udaljeniji od mora od ovoga u njihovu mjestu.

- Htjeli bismo upozoriti da Privlaka nema izgrađen sustav odvodnje,  već fekalne vode završavaju u septičkim jamama. S obzirom da se ovdje  radi o dva objekta u kojima će boraviti veći broj ljudi, njihove fekalije će  sigurno povećati zagađenje plitkog mora uz obalu, istaknuli su mještani  koje smeta i što je investitor ovih objekata izvan svoje građevinske parcele rušio  stara drveća smještena neposredno uz more, koja su, kako tvrde,  vrlo dobro spriječavala da  kiša i veliki valovi ne prouzroče odron zemlje s  te površine.

- Pitamo se tko si uzima za pravo dopustiti i omogućiti ovakvu gradnju. Sramimo se zbog toga što se ne može zaštiti obalni pojas. Naša djeca  nam to sigurno neće oprostiti, stoji između ostalog u tom pismu ovih  Privlačana koji su naveli kako ga šalju Ministarstvu graditeljstva, udrugama za zaštitu prirode i medijima.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika mletak
Prostorni Plan Općine Privlaka je donesen 11.11.2011. i objavljen 28.11.2011. u Službenom glasniku Zadarske županije. Sada je 2016. godina. I sada ste se sjetili nakon 5 godina prigovarati. I u Škrapavcu se puno objekata napravilo uz more, pa se niste bunili. A sada kad se u Mletku gradi onda dižete svoj glas.