Ministar Marić obišao Baštijunski brig - buduće golf igralište

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Ministar državne imovine Goran Marić boravio je jučer u Biogradu na Moru gdje se razgovaralo o rješavanju imovinsko-pravnih odnosa vezanih za nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske na području grada Biograda te općina Pakoštane i Sv. Filipa i Jakova. S državnim tajnikom Tomislavom Bobanom i suradnicima na jednoj i predstavnicima lokalne vlasti na drugoj strani održao je radni sastanak u biogradskog Gradskoj vijećnici.

- Teme radnog sastanka bili su dugogodišnji problemi u svezi državne imovine na ovom području. Upoznati smo s najvažnijim poteškoćama po tom pitanju. Problem je iznimno složen i godinama se nije rješavao. Treba omogućiti rješavanje niza problema s neiskorištenim državnim vlasništvom te njegovo stavljanje u uporabu, rekao je ministar Marić za Zadarski list.

Ministar novog ministarstva u Vladi RH u Biograd je došao na poziv biogradskog gradonačelnika Ivana Kneza, filipjanskog načelnika Zorana Pelicarića i pakoškog načelnika Milivoja Kurtova, a na radnom sastanku sudjelovali su i general Ante Gotovina s partnerom u tvrtki za uzgoj tuna Pelagos net farma Milanom Mišom Mandićem, direktor biogradskog Komunalca Marin Colić, direktor zadarske Elektre Tomislav Dražić, te Neven Mikec i Branimir Stručić iz Golf centra Biograd.

- Nazočni na sastanku iskazali su prioritetne zahtjeve za rješavanjem imovine koja je u nadležnosti Ministarstva državne imovine, s naglaskom na one prioritete koji su od iznimnog značaja za lokalne sredine, a moguće ih je u skoro vrijeme riješiti. Dogovorena je tijesna suradnja između ministarstva, grada Biograda i općina Pakoštane i Sv. Filipa i Jakova. Odredit će se prioriteti iz tih zaista nagomilanih problema i mi ćemo te prioritete žurno riješiti u cilju gospodarskog rasta i otvaranja novih radnih mjesta, rekao je ministar naglasivši kako Ministarstvo državne imovine neće biti prepreka za rješavanje tih predmeta, naprotiv bit će aktivan sugovornik i suorganizator u realizaciji takvih projekata.

Kao potvrda učinkovitosti i brzine rješavanja problema ovog Ministarstva, od kad je na njegovu čelu ministar Marić, uslijedio je obilazak odlagališta otpada Baštijunski brig na kojem će se graditi prvo golf igralište u Dalmaciji za koji je dosad u papirologiju i otkup terena od privatnika uložio oko dva milijuna eura.

U Biogradu je obiđena i lokacija iznad Solina gdje će se graditi starački dom s 1.000 kreveta. Strani investitori čekaju javni natječaj za ishođenje građevinske dozvole i otvaranje oko 300 radnih mjesta.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno