Moguće sankcije za klime i reklame koje nagrđuju

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
POSTAVLJENO BEZ DOZVOLE
Kako bi se uveo red i uklonilo sve ono što umanjuje vrijednost samog središta Paga građani se obavještavaju kako u skladu s Odredbama o komunalnom redu trebaju ukloniti sve ono za što nemaju dozvolu
Zvonko KUCELIN
Ilustracija

Staru jezgru Paga, kulturno-povijesnu cjelinu upisanu na listu zaštićene spomeničke baštine u Republici Hrvatskoj posljednjih godina sve više nagrđuju klimatizacijski uređaji, reklame, panoi i ormarići, koje građani postavljaju bez da su zatražili dozvolu Upravnog odjela za komunalnu djelatnost i prostorno uređenje Grada Paga. Kako bi se uveo red i uklonilo sve ono što umanjuje vrijednost samog središta Paga građani se obavještavaju kako u skladu s Odredbama o komunalnom redu trebaju ukloniti sve ono za što nemaju dozvolu.

- Problema je sve više, a s njima se trebaju nositi komunalni redari u našoj službi. Kako bi smo uveli red i našu staru jezgru koja je zaštićeni spomenik kulture doveli u stanje koje ona zaslužuje, putem internetskih stranica Grada Paga i na drugim mjestima smo obavijestili vlasnike nekretnina da uklone klima uređaje, reklame, tende i ostale predmete, a za koje nemaju odobrenje, naglasila je Ana Šupraha, pročelnica Upravnog odjela za komunalni sustav i prostorno uređenje Grada Paga.

Rok za uklanjanje nezakonito postavljenih predmeta na pročelja zgrada ili u ulicama prema ovoj obavijesti je do početka sljedećeg tjedna, s tim da će se, kako je naglasila Šupraha, građanima dati mogućnost i da se rok produlji, ali nakon što se to ne dogodi intervenirat će komunalni redari, dok će troškove uklanjanja platiti vlasnik ili korisnik nekretnine na kojoj se nalazi klima uređaj ili reklama za čije postavljanje nije zatražena, ni izdana dozvola.

Kulturna baština po kojoj je Pag poznat i prepoznat diljem svijeta, a jedan je od glavnih aduta turističkog razvoja najveće urbane cjeline na istoimenom otoku i koju su sačuvale generacije Pažana u ovim našim modernim vremenima njihovi nasljednici nagrđuju i time pokazuju koliko cijene nešto što je odavno izašlo izvan okvira Hrvatske. Time čine samo štetu i svijetu pokazuju jednu drugu, ružnu stranu svoga Paga.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (1 glasova)