Razmišljaju o stipendiranju konobara i kuhara

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
ZBOG DEFICITA KADROVA
Cilj je da sve lokalne samouprave na otoku Pagu surađuju na rješavanju ovog problema koji je prisutan na cijelom Pagu, te da zajednički pokušaju pronaći model kojim će se mladi zainteresirati za školovanje za zanimanje kuhar i konobar, ali i da nakon završenog školovanja ostanu raditi u struci
Grad Pag razmotrit će mogućnost financiranja većeg broja učenika

U prostorijama Grada Paga ovih je dana održan sastanak na temu razmatranja mogućnosti školovanja deficitarnog kadra, posebno za zanimanja konobar i kuhar. Sastanku su prisustvovali predstavnici Grada Paga, Srednje škole Bartula Kašića Pag, Udruženja obrtnika Pag, Ceha ugostitelja te Zavoda za zapošljavanje u Pagu.

U raspravi je istaknuto da, bez obzira na to što u Pagu postoji ugostiteljska škola koja osposobljava mlade za zanimanje kuhara i konobara, ima vrlo malo zainteresiranih za ta zanimanja.

Gradonačelnik Fabijanić ukazao je na problem nedostatka radne snage tijekom turističke sezone, posebno kuhara i konobara, koji iz godine u godinu postaje sve veći. Djelatnica Zavoda za zapošljavanje, Zdenka Kiš navela je kako Zavod provodi prekvalifikacije za određena zanimanja uz pokrivene troškove edukacije i prijevoza, ali usprkos tome neznatan je broj zainteresiranih za takve programe. Ravnateljica Srednje škole Pag, Marija Pećirko informirala je prisutne o pozitivnim primjerima jedinica lokalne samouprave koje u suradnji s hotelima jamče zaposlenje takvog kadra što bi mogao biti presudan faktor pri odluci o odabiru zanimanja.

Cilj je da sve lokalne samouprave na otoku Pagu surađuju na rješavanju ovog problema koji je prisutan na cijelom otoku, te da zajednički pokušaju pronaći model kojim će se mladi zainteresirati za školovanje za deficitarna zanimanja, posebno za zanimanje kuhar i konobar, ali i da nakon završenog školovanja ostanu raditi u struci.

Grad Pag razmotrit će mogućnost financiranja većeg broja učenika za ta zanimanja kroz stipendije, a na idući sastanak pozvat će sve gradonačelnike i načelnike na otoku Pagu s ciljem rješavanja ovog zajedničkog problema.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno