Predstava kroz koju su prošle generacije plesača

Slika korisnika mkvanja
Trostruka izvedba "Kako je Potjeh tražio istinu" u zadarskom HNK
Prva izvedba u 11 sati bila je namijenjena školarcima te su došla djeca iz Benkovca, Bibinja i Stankovaca. jako mi je drago zbog ove suradnje jer na taj način promičemo kazalište i učimo djecu da dolaze u kazalište, rekla nam je Sanja Petrovski
Arif SITNICA
Zadarski plesni ansambl prikazao je u četvrtak čak tri izvedbe plesne predstave "Kako je Potjeh tražio istinu"

Zadarski plesni ansambl prikazao je u četvrtak čak tri izvedbe plesne predstave "Kako je Potjeh tražio istinu".

Odaziv publike bio je izvrstan i sve su predstave nagrađene velikim  pljeskom.

 -Prva izvedba u 11 sati bila je namijenjena školarcima te su došla djeca  iz Benkovca, Bibinja i Stankovaca. jako mi je drago zbog ove suradnje jer  na taj način promičemo kazalište i učimo djecu da dolaze u kazalište, rekla nam je Sanja Petrovski, dugogodišnja voditeljica Zadarskog plesnog  ansambla. Izvedba u 18 sati bila je namijenjena za srednjoškolce, a u 20  za sve ostale.

Inače, ovo je najizvođenija predstava Ansambla, a praizvedba je bila  2005. godine, i od tada se uz razne preinake izvodi do danas.

 - Kroz predstavu su prošle generacije plesača te su se izmijenjivali i  kroz uloge, kojih u predstavi ima dosta, tako da sudjeluje gotovo cijeli  ansambl s pridruženim članovaima - ukupno 24 ljudi. Ove godine prodružili su nam se Vinko Radovičić, koji je imao ulogu Svaroga, te Mimi  Zadarski, koji je glumio djeda. Također, imali smo i dvojicu plesača koji  nam se pridruže s vremena na vrijeme a to su - Mate ivić i Grgur Kovačić,  rekla je Petrovski. Ulogu Potjeha igrala je Patricia Gospić, a glavni Bijesovi su bile Nataša Kustura, Natali Perić, Martina Ružić i Ruby Ivosić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno