Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Promocija prvostupnika hrvatskog jezika i književnosti

15.03.2019. 15:14
Promocija  prvostupnika  hrvatskog jezika i  književnosti


Na Sveučilištu u Zadru danas  je promovirano 22 prvostupnika hrvatskog jezika i književnosti. Iako je riječ o završetku jedne važne  dionice u njihovom obrazovnom putu, većina njih nastavila je s diplomskim studijem koji će im omogućiti ono što je većini bio cilj pri upisu –  predavanje hrvatskog jezika i književnosti u osnovnim i srednjim školama.
– Vi ste ovaj studij upisali samo iz ljubavi, drugog poticaja ne može biti. Vjerujem da ćete jednog dana,  ako krenete u obrazovni sektor, taj entuzijazam i ljubav prenijeti učenicima i svakom djetetu. Nema tog novca  koji može biti vrijedniji od te ljubavi, poručila im je na današnjoj promociji pročelnica Odjela za kroatistiku doc. dr. sc. Sanja Knežević.
Učitelji i profesori hrvatskog  jezika i književnosti, istaknula je, bit će  djeci poput roditelja i utjecati na njihovu ljubav prema baštini i književnosti.
– Pitat će vas čemu to sve u doba kad je tehnologija napredovala i otkrivaju se novi planeti. Upitat ćete se ima li smisla prenositi ljubav prema Maruliću dok oni igraju videoigrice. Ako se to upitate, odgovor je da  to ima itekako ima smisla. Sve ekonomski i gospodarski stabilne zemlje  imaju jasan stav prema svom kulturnom i jezičnom identitetu. Kako vi  budete odgajali djecu, takva će nam biti domovina, poručila je dr.  Knežević, nakon čega se pristupilo svečanoj podjeli diploma.
Studenticom generacije proglašena je Tea Grbić, a uručena su brojna  priznanja i zahvale za sudjelovanje na različitim manifestacijama koje je  Odjel organizirao. U zabavnom programu nastupio je A.K.A. Crescendo.


Promovirani su:
Anđela Barjašić, Rea Bešić, Ana Bišćan, Antonija Blaće, Josipa Braica, Matea Brzoja, Marija Ćibarić, Tea Grbić, Marijana Guzić, Eva  Juraga, Gabriel Kovačević, Zrinka Kovačević, Adriana Matić, Ana Miklošić, Anđela Peša, Andrijana Plećaš, Ema  Radoš, Svijetlana Ribičić, Fran Sakač, Ivona sjauš, Tea Škiljo,Zrinka Vidović,  Sunčica Vlajić, Marija Vulelija i  Dajana Županić.