Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Horskov prvi izazov

15.03.2020. 09:15


Zadarski boksački teškaš Toni Filipi (-91 kg) danas će u Londonu početi nastup na kvalifikacijama za Olimpijske igre. U prvom kolu očekuje ga Ukrajinac Serhij Horskov s koji se već imao tri meča. Filipi ga je pobijedio na međunarodnom turniru u Debrecenu prije četiri godine da bi zatim dvaput bio poražen podijeljenom odlukom sudaca, jednom na Europskom prvenstvu U-22, a drugi puta na međunarodnom turniru u Debrecenu. Saljanin nije imao status nositelja, tako da će do plasmana u Tokio morati odradi jednu borbu više.
– Znamo se jako dugo, između nas nema nepoznanica i znam što trebam raditi da bi stigao do pobjede. Put je težak ali to sam i znao i prije dolaska u London. Spreman sam, došao sam izboriti Olimpijske igre a Horskov je samo prva stepenica na tom putu – izjavilo je Filipi za portal sport023.hr.
Slično razmišlja i Filipijev trener Tomo Kadić
– Ovdje nema slabog protivnika, ali s obzirom na to da nismo bili nositelji ovo je ispalo kao najbolji ždrijeb za nas. Ulazimo među prvima u ring, što znači da nećemo dugo čekati na borbu što je dobro. Vjerujem da je vrijeme da Toni uzvrati Ukrajincu za dvojbene poraze i plasira se na Olimpijske igre preko svih prepreka – kaže Kadić. U kategoriji do 91 kg je 26 boksača koji se bore za četiri mjesta koja vode u Tokio.