Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Negativni su nalazi dviju osoba koje su se javile s mogućim simptomima na koronavirus, čeka se nalaz još jedne osobe

15.03.2020. 10:43


Negativni su nalazi dviju osoba koje su se javile sa mogućim simptomima na koronavirus, javlja Stožer civilne zaštite Zadarske županije. Čeka se nalaz za još jednu osobu čiji su uzorci poslani na analizu.
U bivšoj zgradi Službe za kliničku onkologiju i nuklearnu medicinu, nasuprot Opće bolnice u Zadru, uređen je zaseban prijam za pacijente sa simptomima zaraze . Prema informacijama iz Stožera, niti jedna osoba nije smještena na taj odjel.
„U ovome trenutku od velike je važnosti samoizolacija. Apeliramo na sve građane da se odgovorno ponašaju i provode mjere samozaštite te se pridržavaju svih dosad donesenih uputa i preporuka. Kao zajednica, možemo pokazati odgovornost na način da ne širimo dezinformacije, kontinuirano se educiramo i vodimo brigu o higijenskim navikama.
Jednostavnim navikama poput redovitog pranja ruku, izbjegavanja rukovanja, izbjegavanja gužvi, pridržavanjem mjera samoizolacije ukoliko su propisane i boravak kod kuće u slučaju bolesti možemo pridonijeti smanjenju širenja novog koronavirusa i održanju ove relativno mirne epidemiološke situacije koju imamo sada u Hrvatskoj.“, poručuju iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije.