Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

U Hrvatskoj 7 novozaraženih koronavirusom, ukupno 46

15.03.2020. 08:26


Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je u nedjelju da je u Hrvatskoj sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom te ih je sada ukupno 46.
“Pet novih je u Osijeku, riječ je o obiteljskom širenju i 2 nova slučaja u Zagrebu. Oni su recentni i nemamo relevantne informacije o nastanku bolesti”, izvijestio je Beroš na konferenciji Nacionalnog stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske.
Ukupno su 724 uzorka u testiranju te ih je 38 u obradi, dodao je.
Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti”Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu kazala je da oboljeli nemaju teže simptome te da nema novosti niti u stanju kod prethodno oboljelih.
Naglasila je važnost da se ljudi prodržavaju propisanih mjera samoizozacije, za sprječavanje širenja koronavirusa.
Šef HZJZ-a Krunoslav Capak kazao je da će sve kontakte zaraženih i njihovo kretanje znati kroz par sati te će donijeti odgovarajuće mjere. Kazao je i da se procedura na granici pojednostavila te da je to donijelo smanjenje gužvi.
Stožer civilne zaštite i resorna ministarstva promijenili su dosadašnji postupak na graničnim prijelazima prema putnicima koji dolaze iz zemalja visokog rizika, čime je omogućen brži prelazak putnika preko granica.