Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Domaćin promašivao, gosti dvaput poentirali

15.03.2021. 13:02


U 17. kolu Treće HNL jug biogradski Primorac je na svom travnjaku Kazimir i Silvestar poražen od Hrvaca rezultatom 0:2. Biograjci nisu uspjeli proljetni dio sezone otvoriti pobjedom iako je riječ o nadoknadi posljednjeg kola jesenskog dijela koji je odgođen zbog pandemije koronavirusa. Već u 2. minuti gosti iz Hrvaca na sretan i spretan način došli su do vodstva kada se nakon jednog udarca Andrića od kapetana Ješe lopta odbila u mrežu Primorca. Na nesreću domaće momčadi gosti su u 12. minuti praktički riješili pitanje pobjednika. Opet je u glavnoj ulozi bio Leo Andrić koji je svoju momčad doveo do visokog vodstva. Biograjci su imali brojne prigode, ali niti jednom nisu uspjeli loptu ugurati u gostujuću mrežu. Iako su računali na domaće bodove, momčad iz kraljevskog grada morat će pobjedu tražiti u sljedećoj utakmici kada u Biogradu na Moru gostuje OSK.
Igrala se 2. minuta kada su gosti poveli nakon jedne brze kontre. Leo Andrićć je s ruba kaznenog prostora pokušao centrirati, lopta se na svom putu odbila od kapetana Ješe i završila u mreži iza nemoćnog Stojanova – 0:1. Prilikom uzvraćaju domaćini u 5. minuti, Vodopija je dobro pucao, ali Vugdelija je bio na visini zadatka. Igrala se 12 minuta kada su gosti u trenucima kada su Biograjci dominirali došao do vodstva. Andrić je sam kao duh s otprilike 18 metara oštro je tukao, lopta je završila u suprotnom kutu biogradskog gola – 0:2. Biograjci se ne predaju, pokušavaju sve ne bi li došli do smanjenja zaostatka. Glavom je tukao Vodopija, ali gostujući vratar i iz ovog dvoboja izlazi kao pobjednik. U 35 minuti Klopp je sve odlično napravi, na kraju vrlo dobro pucao, ali Vugdelija jednostavo neda da lopta uđe u njegov mrežu. Biograjci su do poluvremena imali zaostatak od dva gola i u svvlačionicu su ušli s nadom da će u nastavku uspjeti nadoknaditi zaostatak.
I u nastavku slična situacija kao i u prvom poluvremenu, s tom razlikom da su ovoga puta mreže ostale netaknute. Biograjci su napadali, pogađali vratnice i stvarali prigode, ali zgoditak nikako nisu uspjeli postići. Gosti su na kraju zasluženo osvojili tri boda u kraljevskom gradu.
– Utakmicu smo otvorili na najgori mogući način, uz puno nesreće primili smo već u 2. minuti gol, a onda deset minuta kasnije i drugi. To je odmah unijelo nervozu u naše redove i unatoč brojnim prilikama nismo se više uspjeli vratiti u utakmicu. Mislim da smo tri puta pogodili vratnicu, a još toliko puta smo samo na crti trebali ugurati loptu u suparničku mrežu. Realizacija je i dalje rak rana i moramo raditi na tome. Priliku za iskupljenje imat ćemo protiv OSK-a – kazao je Leo Šarić, trener Primorca (B).


PRIMORAC (B) 0
HRVACE 2
BIOGRAD – Igralište Kazimir i Silvestar. Bez gledatelja. Sudac: Luka Liković (Krvavac). Strijelci: 0:1 Ješe (2’ – ag) 2, 0:2 Andrić (12’),
Najbolji igrač: Leo Amdrić (Hrvace)., Crveni karton: Stefan Lazarevski (88’)
PRIMORAC (B): Stojanov, Brkić (od 66. Filfla-), Birkić (od 66. De Angelis-), Lokin (od 46. Kavin-), Ješe, Vodopija, Klopp, Lazarevski, Pranić,Okechukwu, Jurišić.
HRVACE: Vugdelija, Ljubić, Milinović, Čeko, Andrić (od 89. Hrgović), Ivanović (od 69. Udovićić-), Kekez, Visković, Ribičić, Plavša, Grgat.