Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

TREĆA HNL JUG Posedarci golovima Torbarine i Jurjevića do spasonosnog boda

15.03.2021. 12:59


Hrvatski vitez Posedarje proljetni dio sezone otvorio je remijem s Neretvancem. Momčad Kristijana Tute odigrala je 2:2 protiv Opuzenaca koji su dvaput vodili, ali se domaćin nije predavao i na kraju je bio nagrađen osvojenim bodom. Gosti su u vodstvo došli pogotkom Bubala u 17. minuti, a s tim vodstvom otišli su i na odmor. Izjednačio je Karlo Torbarina u 70. minuti da bi tri minute kasnije Popić ponovno doveo Opuzence u vodstvo. U 89. minuti Josip Jurjević je pogokom svojoj momčadi donio izjednačenje vrijedno jednoga boda.
Utakmicu su bolje otvorili Posedarci. Jurić je asistenciju Rončevića dobro pucao, ali gostujući vratar je na visini zadatka. U 15. minuti gosti vode. Nakon dobro odigrane akcije i udarca Jurjević na crti spašava čisti gol, ali na odbijenu loptu natrčava Bubalo i posprema je u mrežu Ivančića – 0:1. Do kraja prvog poluvremena domaćin je sve pokušavao ne bi li došao do izjednačenja,ali nisu uspjeli u svom naumu.
Nastavak bolje otvaraju gosti koji su stvorili tri odlične prigode kojima su mogli riješiti ptanje pobjednika, ali vratar Ivančić nije to dozvolio svojim obranama. U 70. minuti Posedarci dolaze do izjednačenja. Rončević je uputio odličan centaršut, a Karlo Torbarina glavom loptu zakucao u suparničku mrežu – 1:1. Tri minute kasnije Neretvanac ponovno vodi. Nakon prekida i odbijene lopte najbolje se snašao Popić i ponovno svoju momčad dovodi u vodstvo – 1:2. Od 75. minute na Posedarje se srušilo olujno nevrijeme praćeni jakom kišom i vjetrom. Ipak, završnica pripada domaćinima. U 89. minuti Josip Jurjević je nakon centaršuta Rončevića iz kornera glavom zakucao loptu u mrežu za vrijedan bod – 2:2.
– Čestitke Neretvancu na osvojenom bodu. Treba biti iskren i kazati da smo imali sreće u ovoj utakmici. Gosti iz Opuzena bili su bolji, ali mi smo ipak uz dozu sreće uspjeli sustići zaostatak i osvojiti bod s kojim moramo biti zadovoljni. Nema puno vremena za žaljenje, okrećemo se sljedećoj utakmici i sudaru s Hrvacama protiv kojih želimo osvojiti sva tri boda – kazao je nakon utakmice Ivan Šimurina, pomoćni trener HV Posedarja.
 


HV POSEDARJE 2
NERETVANAC 2
POSEDARJE – Igralište Gordan Demo. Bez gledatelja. Sudac: Marko Bilušić (Šibenik). Pomoćnici: Vice Vidović (Split) i Miroslav Čalo (Trilj).
Strijelci: 0:1 Bubalo (17’), 1:1 K. Torbarina (70’), 1:2 Popić (73’), 2:2 Jurjević (89’).
HRVATSKI VITEZ POSEDARJE: Ivančić, Ivandić, D. Torbarina, Rončević, Smokrović, Surać (od 32. Tokić (od 80. Kovač), Jurić, Babić (od 46. Pedišić), Remšak, Brkić (od 53. K. Torbarina 6,5), Jurjević. Trener: Kristijan Tuta
NERETVANAC: Perić, Deak, Krešić, L. Bubalo, Taslak, Popić, Zonjić, Džidić, Lukić, Čepo, Bačić (od 81. Peart). Trener: Goran Proleta.