Kako je sročen zaključak?

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Rasprava o Domu županije
Dom županije treba biti za javnu namjenu, u interesu građana, kulture, tvrdili su svi vijećnici odreda. Međutim, vijećnici HDZ-ove koalicije nisu podržali prijedlog SDP-a da se Vladi pošalje Zaključak da se Gradu Zadru daruje nekretnina
Vedran SITNICA
Rasprava o Domu županije bila je na kraju sjednice

Žustra i dugotrajna rasprava razvila se na kraju sjednice Gradskog vijeća o temi o kojoj se navodno svi slažu.
Dom županije treba biti za javnu namjenu, u interesu građana, kulture, tvrdili su svi vijećnici odreda. Međutim, vijećnici HDZ-ove koalicije nisu podržali prijedlog SDP-a da se Vladi pošalje Zaključak da se Gradu Zadru daruje nekretnina Doma županije te je prijedlog izglasan s 14 glasova za i 11 protiv.

Damir Burčul (HDZ) prisjetio se kako je u toj zgradi imao maturalni ples, a kako je na bastionu sv. Nikole imao primanje kao sportaš. Duško Vuković (HSU) je rekao da je u najtoplijoj prostoriji u toj zgradi kao student učio.
Bruno Milin (HDZ) je istaknuo je kako se Grad zalaže da Dom županije zajedno sa okućnicom bude javno dobro dostupno svim građanima grada Zadra.

- Međutim, ne slažemo se s ovim zaključkom jer zaključak ovako sročen teško da bih i sam prihvatio da sam ministar. Zaključak je nedorečen, nije dobro sročen. Kao da je napisan s ciljem da ne prođe. Trebalo je uključiti sve vijećnike i stručnjake i sastaviti zaključak da ima svoju težinu, da bude neoboriv. Tako bi možda urodio plodom, rekao je Milin te dodao kako je za sve zgrade koje je država darovala Gradu, Grad morao dobro obrazložiti čemu će služiti i zašto neke od njih nisu više važne za interes, npr. MORH-a, nego za interes grada Zadra.

Mate Lukić (HSP) se složio da su svi skupa trebali napraviti jedan ozbiljniji plan.
- Ovo je čisto politikantstvo i skupljanje poena. Mi iz HSP-a nismo potpisali taj papir i nećemo vam sad dati glas. Zaključak je banalan i nema veze s vezom. Usmeno dajem potporu za ovu namjeru, ali neću glasati za to, rekao je Lukić.
Marko Vučetić je istaknuo da je takvu odluku donio uhićeni ministar Horvat, a da se takvom odlukom iz Zadra tjera i "sakralni i svjetovni Bog".

Vijećnik AM-a, Roko Tadin je rekao da bi podržao ovaj prijedlog da ga je bilo tko predložio.
- Duboko sam uvjeren da je gradska vlast znala u kojem smjeru ide najvrjednija zadarska nekretnina u državnom vlasništvu, rekao je Tadin.
Burčul je rekao da želi da ta prekrasna zgrada bude palača kulture, ali da za jednu prosto proširenu rečenicu neće glasovati, a Rubeša je rekao kad su za neke druge namjene bez problema glasovali za jednu jednostavnu rečenicu.

Meštrović je rekao da je on još prije 6 mjeseci dobio informaciju da je sigurno da će zgrada pripasti Nadbiskupiji.
- Sad je ovo hitno, a nadam se da ćemo nakon ovog zaključka uputiti još jednu oštriju notu. Sad da se zna kako razmišljamo i onda se nadam da ćemo se uhvatiti zajedno za isti štap i reći da želimo zadržati ovu zgradu jer je to kulturno blago. Ovo je zadnja obrana kulture ovog grada. Ako se ne borimo za tu zgradu, to bi bila izdaja naše djece, rekao je Meštrović.
Gradonačelnika Dukića nije bilo na Vijeću dok je bila rasprava o Domu županije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno