Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Počelo uređenje plaže Kolovare

Autor: Elza Radulić-Toman

14.04.2010. 22:00
Počelo uređenje plaže Kolovare

Foto: A. SITNICA



Sagradit će se potporni zid koji su izlokali valovi, popunit će sve rupe nastale utjecajem vremenskih prilika tijekom zime, ali će se dovesti i struja, urediti javna rasvjeta, postaviti nove klupe


Upravni odjel za komunalne djelatnosti Grada Zadra već je krenuo s poslovima uređenja plaže Kolovare, jedne od nekoliko gradskih plaža za koje je prošloga tjedna Gradsko vijeće Zadra zadužilo tvrtku Obala i lučice. Već početkom ovoga tjedna građevinska tvrtka Franto koja za Grad izvodi građevinske radove, po narudžbi Grada dovezla je strojeve i počela uređivati ovu gradsku plažu pa će u roku od mjesec dana tamo obaviti sve potrebne građevinske poslove. Među ostalim, sagradit će potporni zid koji su izlokali valovi, popunit će sve rupe nastale utjecajem vremenskih prilika tijekom zime, ali će dovesti i struju, uredit javnu rasvjetu, postavit će i nove klupe.
Obala i lučice će, kako saznajemo od njezinoga direktora Ante Basiolija, odmah nakon završetka građevinskih radova i uređenja okoliša, tamo postaviti nove tuševe i obaviti sve ostale pripreme, poput zaštitnih plutača u moru, kako bi plaža mogla biti predana kupačima negdje polovinom lipnja. Tada će se uvesti i spasilačka služba, koja će svakodnevno biti na raspolaganju kupačima.
Osim tzv. uređene plaže Kolovare, kako je poznato, gradska tvrtka Obala i lučice ove će se godine brinuti i za neke prirodne plaže, one u Petrčanima, Diklu i na vrhu Puntamike. Podsjetimo da će ulaz na sve navedene plaže biti besplatan.