Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Domijan: Sretan sam zbog nagrada koje primam

14.04.2011. 22:00
Domijan: Sretan sam zbog nagrada koje primam


Dobitnici nagrada Zadarske županije su  Udruga slijepih Zadarske  županije, Udruga specijalaca  Domovinskog rata Poskoci  Zadar, Jadranka Duvančić,  Saša Martinović, klapa Sol,  Ivan Gligora, Udruga vinogradara i vinara Nadin, Opća  bolnica Zadar, Turistička zajednica Grada Nina, Osnovna  škola Šimuna Kožičića Benje,  a nagradu za životno djelo  primio je konzervator Miljenko Domijan zbog posebnog  doprinosa Zadarskoj županiji.
On je u ime svih dobitnika  zahvalio na nagradi istaknuvši  da živimo u najljepšoj županiji  koja nikad nija izgubila kontakt s baštinom koja je uvijek  prisutna i sačuvana.
 – Svatko od nas kroz život  radi neki rezime, a ja sam u  godini kad bih trebao otići u  mirovinu i možda je sad vrijeme da napravim rezime cijelog svog rada. Moj rezime  znači na desetke i desetke  obnovljenih pojedinačnih  spomenika, crkava, samostana, palača, kuća, slika, skulptura, ali i organizaciju restauratorske djelatnosti na  ovom prostoru. Navodeći sve  ovo ne bih htio biti nametljiv,  ali činjenica je da je moj rad  prepoznat i izvan Zadra i  izvan države, gdje sam dobio  brojna priznanja i nagrade.  Ipak, sve ovo je rezultat rada  na području Zadarske županije, rekao je Miljenko Domijan, dobitnik nagrade za  životno djelo.
Marinko Vidaić, predsjednik Udruge slijepih Zadarske  županije primio je nagradu u  ime svoje udruge.
 – Lijepo je da se županija  sjetila dati nam priznanje za  naš rad. Mi djelujemo već 58  godina i okupljamo članove s  prostora cijele županije. Ovo  je nagrada za naš rad i trud i  mislim da su svi članovi udruge zadovoljni, rekao je Vidaić.  Istaknuo je probleme s kojima se slijepe osobe susreću  kao i potrebu da se učini više  na ostvarivanju boljih prava  na pomoć.
Ivica Kapetanović preuzeo  je priznanje u ime Udruge  specijalaca Domovinskog rata  Poskoci Zadar:
 – I ja i svi članovi udruge  smo presretni ovim priznanjem i nagradom i vrlo smo  zadovoljni. Mi se brinemo o  svim svojim članovima, o  njihovoj djeci i njihovim obilježjima. Za ovu godinu planiramo druženja, pomoć  našim članovima, ali i njihovoj djeci prilikom školovanja i  zapošljavanja, rekao je Kapetanović.
Jadranka Duvančić, profesorica tjelesnog odgoja u gimnaziji Vladimira Nazora čiji  su učenici osvajali brojne nagrade i ostvarivali uspješne  rezultate na brojnim natjecanjima, kaže:
 – Ovo je priznanje dugogodišnjeg rada, dokazivanja i  uspjeha. Ovo nije samo moja  nagrada već nagrada za sve  moje učenike koji su ostvarivali zapažene sportske rezultate. Najljepše je raditi posao koji volite, a onda uz malo  sreće dolaze i rezultati i uspjeh je tada neizostavan.
 – S veseljem smo primili ovu  nagradu. Ovo je došlo kao  pečat na glazbenu kartu  našega grada za prošlu godinu, kada smo na festivalima  uzeli neke nagrade. Zahvaljujemo Gradu Pagu koji nas je  kandidirao, Zadarskoj županiji koja nas je odabrala i  svima koji su nas podržali u  našem radu. Nadamo se da  ćemo i u ovoj godini nastaviti  s ovako dobrim radom i  opravdati njihova očekivanja,  rekao je Branko Barbir, voditelj Klape Sol iz Paga. 
 – Jako nam puno znači ova  nagrada. Moram istaknuti da  smo mi zaista tvrtka Zadarske  županije. Mi, naime, mlijeko  kupujemo samo s područja  Zadarske županije i ne uvozimo ga. Ovčje mlijeko kupujemo s područja Paga, a  kravlje iz zadarskog zaleđa.  Imamo mnogo planova za budućnost, a ciljamo na povećanje izvoza naših sireva i  još boljoj kvaliteti, rekao je  Ivan Gligora, vlasnik sirane  Gligora:
Željku Vrsaljku iz Udruge  vinogradara i vinara Nadin  nagrada također puno znači.
 – Biti među najboljima dokaz je našega rada i truda i  jedno dodatno zaduženje da u  budućem radu budemo što  bolji i što kvalitetniji. Mi imamo 70-ak članova uz stalni  trend rasta broja članova.  Počeli smo promovirati naša  vina tako da vjerujem da  ćemo u budućnosti ostvarivati  još dobrih rezultata, rekao je  Vrsaljko.
Dario Nakić, ravnatelj OB  Zadar:
 – Ovo je lijepo priznanje da  netko prepoznaje trud i napor  koji čini bolnica na općoj  kvaliteti života u gradu i županiji s kojima imamo neraskidivu poveznicu. Mislim da  doprinosimo kvaliteti života  grada i županije s kojima dijelimo sve uspjehe, ali i patnje  i stradavanja. Moram istaknuti i zajednicu koja je prepoznala bolnicu i od koje smo  u prošloj godini dobili 20  milijuna kuna donacija i kojima zahvaljujem, rekao je  Nakić.
Marija Dejanović, Turistička zajednica Grada Nina:
 – Ova nagrada znači da TZ  Grada Nina dobro i kvalitetno radi svoj posao, da imamo dobru suradnju s lokalnom zajednicom i Županijom. Zbog toga smo sretni, ali  ovo nas obvezuje da budemo  još aktivniji, da i dalje ustrajemo na poslu, da razvijamo nove projekte, da se  potvrđujemo na području turizma, a samim time i da  doprinosimo razvoju zadarske regije, Zadarske županije,  ali i hrvatskog turizma uopće,  rekla je Dejanović.
Marko Marin, ravnatelj Osnovne škole Šimuna Kozičića  Benje preuzeo je nagradu u  ime škole u kojoj je ravnatelj  dugi niz godina:
 – Ovo je kruna našega rada  ne samo u protekloj godini  nego i proteklih nekoliko godina. Ovo je zasluga svih  učenika, učitelja i njihovih  mentora. Naravno i svih roditelja. Još jednom ova nagrada znači samo podstreh za  novi rad jer radimo u školi pa  svake godine imamo nove generacije i nove izazove, kazao  je Marin.
Šahist Saša Martinović nije  mogao doći na Svečanu sjednicu zbog šahovskog turnira,  pa je nagradu umjesto njega  preuzeo njegov otac Ferdo  Martinović.